изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:25 EEST
Израелската "Мелина" ще строи 12 търговски центъра у нас    
НовиниПредстои сделка и в Добрич.

През следващите три години израелската компания "Мелина" възнамерява да инвестира около 150 млн. евро у нас в изграждането на верига от търговски центрове, които ще са разположени извън градовете, съобщи агенция SeeNews.

Ще вложим между 120 - 150 млн. евро в 12 крайградски мола, казва за агенцията управителят на компанията Яков Нив. По думите му центровете ще бъдат разположени на три километра от градовете върху терени от 60 до 120 декара. Две трети от парцела е предвиден за паркинг, пише в. "Дневник".

Обикновено такъв център има два три ключови наемателя, сред които най-често са т.нар. дискаунт вериги. В парка има още супермаркети, вериги от типа "Направи си сам", магазини за мебели и осветителни тела.

Ще има също така кина, кафенета и ресторанти. Общата разгъната площ на всички обекти, които ще бъдат построени, е между 350 и 400 хил. квадратни метра.

Първият такъв търговски парк ще отвори врати до една година във Враца. Компанията е купила имоти и в Пловдив, Видин и Русе. Предстои сделка и в Добрич. Другите планирани градове, в които ще се строят такива търговски центрове, са Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Благоевград.

Яков Нив смята, че тези търговски паркове ще бъдат атрактивни както за наемателите, така и за посетителите.

Ниската покупателна способност в някои от тези градове не притеснява, защото наемите ще са между 6 и 10 евро/кв.м, което ще позволи стоките и услугите да се продават на по-ниски цени, казва управителят на "Мелина". За изграждането на магазините компанията ще тегли кредит от базираната във "Виена Инвесткредит банк".

През последните няколко години недвижимите имоти в България станаха предпочитани за чуждите инвеститори, отбелязва SeeNews. Повечето от проектите обаче са в София, както и в морските и планинските курорти.

Плановете на "Мелина" са да построи голям бизнес център в София, в района на "Орион", където компанията вече е купила терен. Другият голям проект, за който израелците получиха сертификат за инвеститор първи клас, е изграждането на мол "Марково тепе" в Пловдив.

Той трябва да отвори врати през 2009 г. Обектът ще бъде построен върху терен с площ от 8500 кв.м между улиците "Никола Петков" и "Драган Цанков". Разгънатата му застроена площ ще е 64 хил. кв.м.

Сградата ще има шест етажа и четири подземни нива. "Мелина" купи терена от частния инвеститор - строителната компания "Стоянстрой".

Предишният собственик беше придобил парцела от общината за 1.3 млн. лв. през 2003 г., като неотдавна успя да го продаде за 11 млн. евро. По думите на собственика на "Стоянстрой" Стоян Сариев той продал терена заради отказа на мястото да построи небостъргач.

expert.bg

 


Сходни връзки

Израелската "Мелина" ще строи 12 търговски центъра у нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди