изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:46 EEST
Арестуваха най-издирвания човек в света    
По светаНай-издирваният човек в света през последните дни - заподозреният в педофилия канадец Кристофър Пол Нийл, бе арестуван в Тайланд.

Това предаде Асошиейтед Прес, като се позова на съобщение на тайландската полиция.
Кристофър Пол Нийл е задържан в североизточната провинция Након Рачисима, след като е бил забелязан до дома на тайландец, който според полицията му е помагал да организира срещи в момчета, съобщи БТА, цитирана от Дарик.
Канадският учител, известен като "Вико", е живял в Тайланд от 2002 до началото на 2004 г. Преследването му започва преди три години, когато германската полиция открива в интернет 200 снимки на мъж, извършващ сексуални посегателства срещу момчета, припомня АП. На снимките лицето на педофила е било нарочно размазано, за да не бъде разпознато.
Германските специалисти обаче са успели да възстановят снимките и да получат използваем образ на педофила. Интерпол разпространи кадрите и призова за помощ. Стотици се отзоваха на апела и така Интепрол установи, че опасният престъпник в момента пребивава в Тайланд. Полицията издаде заповед за арестуването му в четвъртък, след като трима тайландски младежи го обвиниха в посегателство над тях.
Нийл е преподавал в различни училища в Южна Корея, Тайланд и Виетнам поне от 2000 г. насам и е заподозрян в сексуални посегателства срещу 12 момчета във Виетнам и в Камбоджа.
Ако бъде осъден в Тайланд, го очакват до 20 години затвор. Канадските власти заявиха, че ще поискат екстрадирането му. Канада има закони, позволяващи съдебно преследване за престъпления, извършени извън страната. dir.bg
 


Сходни връзки

Арестуваха най-издирвания човек в света | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди