изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:06 EEST
Заляха 29-годишна жена с киселина (ОБЗОР)    
Ред и сигурност

София. 29-годишна жена е била залята с киселина в кафене на булевард "Цар Борис III". Жената, която е работила в кафене, е била залята с киселина от мъж, който влязъл в заведението



съобщиха за Агенция "Фокус" от СДВР.
След като си поръчал кафе, мъжът плиснал киселината в лицето й и избягал. Хора, които са били наблизо, са извикали Бърза помощ и пострадалата е била откарана в “Пирогов” без опасност за живота, но с изгаряния по лицето и гърдите.
Все още не е ясно дали ще трябва да се направи пластична операция на жената. Това каза началникът на Клиниката по изгаряния в “Пирогов” проф. Огнян Хаджийски. Той обясни, че изгарянията са сериозни, но няма опасност за живота на потърпевшата. Тя е в съзнание и е разказала какво точно се е случило. Предполага се, че киселината е засегнала дясното око, но прегледите на специалистите все още продължават.

Агенция “Фокус” припомня:

31 август 2007 г.
Неизвестен залива с киселина 45-годишния Красен Георгиев, член на общинското ръководство на "Атака" в Аксаково. Георгиев е получил 24% изгаряния по лицето и тялото и е настанен в Реанимация на Военноморска болница - Варна.

9 август 2007 г.
ЗЗ-годишен мъж от Враца е залят с киселинна течност. Сигналът за произшествието е подаден от самия потърпевш, който съобщил, че около 22.30 ч. пред дома му неизвестен мъж му лиснал буркан с киселина. Пострадалият е транспортиран и настанен в болница.

20 юли 2007 г.
29-годишната Стефка Танчева е залята с киселина в центъра на Габрово. Жената е нападната до дома на културата "Емануил Манолов" към 23 ч. Киселината е поразила лицето, гърдите, ръцете и краката на Танчева. Според неофициална информация тя е нападната от съпругата на своя любовник.

4 декември 2006 г.
Две жени от велинградското село Драгиново заливат 20-годишно момиче с киселина. Извършителите на 37 г. и на 61 г. причакали момичето, набили го, отрязали му косата и го залели с киселината. Причина за престъплението са близките отношения на жертвата със съпруга на по-младата от двете жени.

11 септември 2006 г.
29-годишен техник в МСАТ е ударен с метална стълба и полят с киселина, докато монтира кабел. Инцидентът става около 17.00 часа в жилищен блок в квартал "Владиславово". Техникът е залят от 55-годишния М.Г., живеещ в апартамент в същия вход, който бил против работниците и ги нападнал. След като залял 29-годишния мъж, лиснал от киселината и върху колегите му. Извършителят е задържан за 24 часа.

30 май 2006 г.
39-годишен уличен чейнчаджия е залят с киселина в центъра на Варна, от свой конкурент. Пострадалият е откаран в болница. Според лекари по лицето му има изгаряния от втора степен. Залетият мъж е криминално проявен и осъждан.

13 февруари 2006 г.
Неизвествен мъж залива с киселина кмета на врачанското село Рогозен.

22 август 2004 г.
Тялото и лявата половина на лицето на Ивайло К.С. (32 г.) обгарят, след като неизвестни нападатели му плисват киселина във вх. Г на бл. 323 в Люлин. Софиянецът е изненадан от двама, докато отключвал металната врата на входа, за да се прибере вкъщи. Униформени предполагат, че покушението срещу Ивайло е заради неуредени финансови отношения.

18 април 2004 г.
57-годишен собственик на бензиностанция в Полски Тръмбеш е залят с киселина. Късно вечерта непознат мъж се обадил по телефона на бизнесмена и го помолил да му отвори. Когато отворил вратата, мъжът бил залят с течност, приличаща на киселина.

7 януари 2004 г.
Криминално проявен мъж е нападнат и залят с киселина пред дома му в Пловдив. Инцидентът става вечерта на Ивановден. Час преди полунощ 29-годишният Георги Петров спира колата си пред блока на ул. "Борба" 21 и тръгва да се прибира, когато неизвестен нападател плисва в лицето му изгарящата течност. След нападението Георги Петров е настанен по спешност в Клиниката по термични травми на болница "Св. Георги" с 8 процента изгаряния.

5 юли 2003 г.
20-годишен старозагорец е залят по лицето с течност, вероятно киселина, на пресечката на ул. "Цар Симеон Велики" и "Стефан Стамболов" в Стара Загора. Младежът е приет в болница с изгаряния, без опасност за живота му.

19 юни 2002 г.
47-годишния бизнесмен Росен Попадиин, собственик на 12 транспортни фирми е залят с киселина късно вечерта, когато се прибира в дома си в кв. "Хаджи Димитър". Млад мъж, облечен в черно, лисва в лицето му солна киселина от акумулатор и изчезва.

17 декември 2001 г.
На столичният бул. “Христо Ботев” 47, неизвестен нападател залива с киселина лицето на зам.-шефката на Дирекция "Национален строителен контрол" Светлана Гебрева. От киселината изгаряния получават и охранителят на Гебрева - Боян Варадинов, както и жена, която се опитава да помогне. Гебрева умира 5 месеца по-късно.

11 май 1998 г.
На автобусна спирка „ХМС“ в кв. „Младост-1“ в София, неизвестнен нападател залива с киселина лицето на завеждащата криминалният отдел на в-к “Труд” Анна Заркова. На 1 юни, същата година за покушението е задържан и обвинен 23-годишният Емил Мариев Иванов.

 


Сходни връзки

Заляха 29-годишна жена с киселина (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди