изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:58 EEST
Учителските синдикати отхвърлиха и втората оферта    
ОбразованиеТрите учителски синдиката разкритикуваха предложената им късно снощи оферта от кабинета.

Стачката и протестните действия в цялата страна продължават, пише в становище на единния стачен комитет. ЕНСК е изпратил предложението на кабинета до своите структури по места, за да бъде обсъдено и от стачкуващите учители.
Синдикатите не приемат, че във втората оферта на правителството не се посочва увеличение на работните заплати от 1 октомври тази година, както и че не е упоменат ръстът на работната заплата на заетите в средното образование през първата половина на следващата година. В становището си те посочват, че се опасяват от срив в качеството на учебно-възпитателната работа, ликвидация на училища и съкращаване на учители. Те са против и въвеждането на делегираните бюджети, защото с тях щял да оперира единствено директора на училището, без да се вземе мнението на педагогическия съвет, училищно настоятелство, представители на синдикалните организации. Освен това според профсъюзите делегираните бюджети се превръщат в средство за икономически контрол и принуда за съкращаване на персонал, твърдят от синдикатите.
Утре за пореден път учителите ще излязат на протест в късния следобед на площад „Независимост”.
Междувременно министър Вълчев заяви, че процентите за увеличение на работната заплата ще се потвърдят на допълнително споразумение. Той изтъкна, че синдикалните лидери са забравили да кажат, че за да може тяхното искане от 3 пъти по 20% увеличение да бъде финансово осигурено, би трябвало една трета от учителите да ги няма.
В интервю за БНР по-рано днес лидерът на стачкуващите учители в Шумен Светослав Георгиев заяви, че учителите дават единствения шанс на кабинета на Станишев да си пише червена точка, като приеме исканията на стачкуващите. Според Георгиев всички учители в страната и техните близки ще гласуват срещу тройната коалиция като дадат гласа си за всеки друг кандидат в местните избори в неделя. Ако споразумение не бъде подписано до 2-3 дни, стачката ще се проточи до 6 ноември, прогнозират експерти - причината - изборите и евентуалния балотаж на много места. dir.bg
 


Сходни връзки

Учителските синдикати отхвърлиха и втората оферта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди