изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:12 EEST
ЗАНАЯТЧИИТЕ ПОДКРЕПИХА ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА    
НовиниИмате нашата пълна подкрепа за нов мандат, заявиха членове на Регионалната занаятчийска камара в Добрич на среща с кмета и кандидат за втори мандат Детелина Николова. На нея присъстваха и кандидати за общински съветници от ГЕРБ. Те се срещнаха с екипа на Регионалния исторически музей, с майстори от АЕМО "Старият Добрич" и Регионална занаятчийска камара. Директорът на музея Дияна Борисова каза, че през последните две години, благодарение  и на помощта на Детелина Николова, са запазени две колекции, които собствениците им поискали да си върнат - на Петър Дичев и колекцията "Икони".

Във връзка с най-сериозния проблем на музейните работници в Добрич - липсата на собствена сграда на музея, Детелина Николова обясни, че проблемът е най-вече в това, че няма подходящи свободни сгради. Тя каза, че място за построяването на сграда за музея може да се отреди от общината. Шансът е по Оперативните програми на ЕС да се търсят възможности за финансиране на строителството й. Предстои да се разработи система за охрана в АЕМО "Старият Добрич". На срещата бе дискутирана идеята за организиране на училище на занаятите за запознаване на децата с работата на занаятчиите и традициите. Занаятчиите поискаха от кмета през следващия му мандат заедно да работят за защита на мястото на занаятчийството в Добрич. Настояха тежест при определяне на концесионери за обекти в АЕМО "Старият Добрич" да имат не парите, а цензът на занаятчиите. Те поискаха от Детелина Николова заедно да убеждават новия Общински съвет, че занаятчийството в Добрич има нужда от помощ.
 


Сходни връзки

ЗАНАЯТЧИИТЕ ПОДКРЕПИХА ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди