изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:30 EEST
КАМПАНИЯТА И Е НАСОЧЕНА КЪМ ЧЕСТНО ОТНОШЕНИЕ С ДОБРИЧЛИИ    
НовиниРумен Иванов - член на ИК и областен ръководител на ГЕРБ, водач на листата за общински съветници на партията в община Добрич, пред Дарик радио:

- Какви ангажименти могат да поемат кандидатът за кмет Детелина Николова и  кандидатите за общинските съветници от листата на ГЕРБ? Счита се, че един кмет е успешен, ако той е подкрепен от управляващи или е издигнат от управляваща партия. Ако се говори така, че правителството ще подкрепя кметове, представители на тройната коалиция, тогава какъв е шансът на Вашия кандидат за едно добро управление на Добрич?
- Аз също чух такива изказвания. Да призная, бях дълбоко възмутен, защото министрите са назначени да бъдат държавници и да отстояват интересите на всички български граждани. Такава политическа дребнавост и безотговорност е недопустима. В такава ситуация трябва да се искат оставките на такива министри. Да не говорим, че това може да се тълкува като рекет и сплашване на гражданите. Това е нарушаване на правото на свободен избор. От друга страна, това е чиста лъжа. Аз не мога да разбера как тези хора си позволяват така откровено да лъжат, че държавната политика се формира на принципа на наши и ваши. Ако пък е вярно, това правителство, според мен, дълго няма да изкара. И още нещо - колкото и тройната коалиция да се опитва да отложи финансовата независимост на общините, това съвсем скоро ще стане факт. Структурните фондове на Европейския съюз също предвиждат общините и техните бюджети все по-малко да зависят от централната власт. Така че тези заплахи издават единствено безпомощност и нищо друго.
- Имате ли информация, че автобусите с изселници ще дойдат и в нашата област. Предизборният туризъм е нещо, което и преди се е случвало. Това ще повлияе ли, според Вас, на резултатите от гласуването.
- За жалост, изборният туризъм не е нещо ново за Добрич и Добричка област. Първите автобуси вече започнаха да пристигат. За Тервел, примерно, очакванията са в деня на изборите общата бройка да наближи 30 автобуса. Това определено ще повлияе на вота. Както казах и в началото, това ще доведе до подмяна на вота на добричлии.
- Как може да се противостои на едно такова явление?
- Единствено със законови промени, но вие видяхте, че тройната коалиция си го гласува.
- Броени дни преди края на кампанията какво можем да очакваме оттук насетне? Ще има ли някакви лоши изненади? Как те биха могли да преобърнат резултатите? Вие разполагате ли с нови социологически проучвания?
- Подготвени сме за изненади. Но каквито и изненади да имате предвид, те си остават за сметка на тези, които се опитват да ги изфабрикуват. Ние няма да се хванем на такива манипулации и кандидатите ни, и кампанията ни са насочени към честно отношение и честен диалог с добричлии. Всичко останало е вятър и мъгла. Аз искам да кажа на хората да решават по съвест, да преценяват какво е направено досега и кой би могъл да гарантира успешното развитие на града ни. Ще кажа само един факт, който никакви изненади не могат да променят. Шест от общо десет млади добричлии оценяват живота си като успешен и града като добро място за живот. Това е истината, която има значение, а всичко друго е безсилие.
- Ако трябва да прогнозираме резултатите от тези избори, каква е Вашата прогноза?
- Не само прогнозата ни, но и амбицията ни като предизборен щаб е да спечелим изборите в Добрич на първи тур.
- Кое е онова, от което на никаква цена няма да отстъпите.
- На никаква цена няма да отстъпим от принципите си на открито и честно управление. Това са принципи, които не се нуждаят от тълкуване. Всеки човек е наясно какво е съдържанието на тези две думи. Това, което мога да гарантирам, е, че няма да бъдат празни думи и че наистина Добрич ще продължи развитието си, ще става все по-благоденстващ, по-хубав, по-зелен и по-сигурен град. Всеки един от нас лично ще постави подписа си под договора ни с добричлии. В него са записани много точно задълженията, които поемаме, и всеки гражданин на Добрич може да ни потърси сметка, ако не го изпълняваме.
/Разговора поместваме със значителни съкращения/
Предизборен щаб

 


 

 


Сходни връзки

КАМПАНИЯТА И Е НАСОЧЕНА КЪМ ЧЕСТНО ОТНОШЕНИЕ С ДОБРИЧЛИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди