изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:25 EET
Увеличават средната брутна работна заплата на учителите и непедагогическия персонал с 20% от 1 ноември, според КНСБ    
ОбразованиеСофия. Средната брутна работна заплата на целия отрасъл на образованието ще се увеличи с 88,80 лева от 1 ноември, което е 20%. Това заяви след 5-часови преговори в МОН председателят на КНСБ д-р Желязко Христов,

предаде репортер на Агенция “Фокус”. Той уточни, че преговорите продължават утре от 11 часа, като на тях ще бъдат разисквани увеличенията на работните заплати за 2008 г.
Десислава АНТОВА

Янка Такева: Нужни са 1.320 млрд. лева за увеличение на учителските заплати
24 октомври 2007 | 18:01 | Агенция "Фокус"
София. За да се осъществят исканията за увеличаване на работните заплати на учителите, са необходими 1.320 млрд. лева от предвидените 2.18 млрд. лева от бюджет 2008 г. за следващата година. Това съобщи председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева по време на преговорите, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Такева посочи, че остават 700 млн. лева за капиталови разхази, стипендии и транспорт. По думите й – тези цифри дават възможност да бъде изпълнено стачното искане.
В момента в преговорите участват лидерите на КНСБ и КТ “Подкрепа” Желязко Христов и Константин Тренчев, както и представители на Френската гимназия, 38-мо и 22-ро училище.
Десислава АНТОВА
 
Споразумяха се! Вдигат заплатите с 88 лв. от ноември
24 октомври 2007 / News.dir.bg
Средната брутна работна заплата на целия отрасъл на образованието ще се увеличи с 88,80 лева от 1 ноември.
Това заяви след 5-часови преговори в МОН председателят на КНСБ д-р Желязко Христов, предаде “Фокус”. По груби изчисления това е увеличение с около 20%, тъй като в момента средната брутна заплата е 375 лева.
Има сериозно сближаване на позициите, като за първи път от страна на МОН и МФ са представили таблица с числа как ще се увеличава заплатата в сектора през следващата година, уточни лидерът на КТ “Подкрепа” Константин Тренчев, цитиран от БГНЕС.
Христов уточни, че преговорите продължават в четвъртък от 11 часа, като на тях ще бъдат разисквани увеличенията на работните заплати за 2008 г.
Ние продължаваме да се борим за всеки лев, посочи Тренчев. И все пак новината е увеличението от 1 ноември със средно 88.80 лв на средната брутна работна заплата в средното образование, добави той.
Синдикатите настояват за увеличение на заплатите в средното образование три пъти с по 20 на сто, считано от 1 ноември тази година и от 1 януари, и от 1 юли 2008-ма.
На въпрос към синдикалните лидери как биха коментирали факта, че в някои градове на страната като Добрич, Перник и други учители са подали оставките си, Христов каза, че се наблюдава вече "анархо-синдикализъм и силно радикализиране на учителите". Но стигне ли се до финализиране на преговорите за едно денонощие ние ще уведомим и сондираме мнението на нашите структури, подчерта той.
Междувременно стана ясно, че в четвъртък - 25 октомври, няма да се проведе национален протестен митинг, тъй като учителите от провинцията нямали средства, с които да пътуват до столицата.

 


Сходни връзки

Увеличават средната брутна работна заплата на учителите и непедагогическия персонал с 20% от 1 ноември, според КНСБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.03 секунди