изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:23 EEST
НА ДРУГИ БОГОВЕ ОСВЕН НА СОБСТВЕНАТА СИ СЪВЕСТ НЕ СЕ КЛАНЯМ    
ПолитикаКандидатът за кмет на община Балчик Николай Ангелов пред НДТ

- Г-н Ангелов, за Вас се чу, че сте резултат на безпринципно коалиционна споразумение. Какво ще кажете по повод на твърдението, че сте политически парашутист и ще бъдете в услуга на подкрепящите Ви партийни централи?
- Благодаря Ви за въпроса. Аз наистина отдавна се опитвам да дам категоричен отговор.
Доверието, което ми гласуваха трите най-авторитетни партии, за мен е висока оценка. Най-високата, която съм получавал в живота си. В същото време си давам сметка и за отговорността, която ляга на плещите ми. Колкото до ангажиментите, такива - искам да заявя, не съм поемал и нищо не е в състояние да ме застави да работя под партиен диктат.
Не съм членувал в никаква партия, не съм имал политически амбиции и не съм оправдавал очаквания на политически структури.  Няма да отрека, че опитът като мениджър и като частен предприемач ме е срещал с различни хора и контактите ми са на практика  изключително много и разнообразни. Познавам хора и от трите власти. Нещо повече - в приятелски отношения съм с много от тях, но мога да гарантирам, че ще използвам близостта си с влиятелните хора и силните на деня, за да улесня пътя на добрите идеи за града. Моята партия е Балчик.
- Основните опасения, които бяха формулирани, касаеха и недостатъчната Ви популярност в Балчик. Как ще отговорите на тези нападки ?
- Нелепо е да бъда нападан за това, че въпреки всички възможности, които съм имал, съм останал в града, в който съм роден. Балчиклия съм от поне четири поколения. Тук са родени децата ми и най-голямото ми желание е да създам условия така щото един ден отново да се върнат в град, който дава възможности за реализация на младите хора.
Аз нямаше как да остана на работа в Балчик тъкмо поради тази причина, нямаше възможност да се реализирам професионално. Трябваше да седя на чашка с приятели на Дамбата и да бистря политиката вместо да се доказвам професионално и да се грижа за семейството си. Настоятелно искам да отбележа обаче, че където и да съм работил, на каквото и разстояние да съм се намирал, всяка вечер съм се връщал в Балчик.
- Все още нищо не сме чули за екипа Ви, какви са идеите Ви за хората, които ще привлечете при евентуалното Ви заемане на поста кмет на община Балчик?
- Чух всякакви интерпретации на тема екипа ми и партийните назначения в него. Екипът ми ще бъде единствено от експерти.
Използвам случая за да кажа ясно: Емилия Георгиева, съпругата на лидера на НДСВ Тодор Тодоров, няма да бъде член на моя екип. Аз не съм креатура на ничий партиен лидер и на никоя партия. Нищо не ме задължава да бъда послушен и предан на когото и да било от парламентарно представените сили. На други богове освен на собствената си съвест също не се кланям.
- Ще бъда откровена с Вас и ще Ви кажа, че агресивният тон, който използвате в кампанията си, не допада на балчиклии. Защо не предпочетохте толерантния подход?
- Вероятно сте права. Една моя симпатизантка ми каза, че българите сме миролюбив народ и небивало да сме остри и нападателни един към друг.
 Съзнавам целия риск, който поемам като център нападател, но знаете ли, в медицината има едно правило и то гласи, че когато организмът е онкоболен, не може до му прилагаме профилактични средства на лечение. Когато вони, извинете ме за острия израз, не можем да прилагаме ароматерапия. Истината е, че Балчик се обезкървява и бива умишлено умъртвяван. Истината е, че една шайка близки до кмета си пълнят джобовете и личните сметки, а в общината не е реализиран един европейски проект. Аз мисля, а и редица житейски примери го доказват, че срещу мафията са позволени всички средства. Новите реалности изискват да възприемем нов стил и ново темпо на работа. Иначе нещата ще се влошават. А аз без работа няма да остана. Имам бизнеса си, биографията си и всичко, което съм оставил зад гърба си, слава богу нямам поводи да се срамувам.
- Инициирахте събирането на гражданска подписка с цел преустановяване на строителните работи в съседство с църквата Св. Георги"? Създавате прецедент, като искате отнемане правото на главен архитект на община Балчик Нелка Цанкова да упражнява професията си. Това предизборна активност ли е или сте убеден в правотата на такава санкция?
- Напълно съм убеден и най-малкото, което би последвало от един такъв акт е, че тъкмо Балчик ще стане повод за обезоръжаването на един некадърен и безотговорен човек, който не би следвало да упражнява една от най-достойните професии. Архитектурата е професия която оставя свидетелства за поколенията. Г-жа Цанкова нанася поражения на града ни, които биха могли да се сравнят с умишленото зловредене от страна на лекар по отношение на пациента му. Защо в медицината за подобно нещо да се отнемат права, защо в армията това да се квалифицира като предателство, а в архитектурата да се опрощава и да се оневинява с професионално безсилие и некомпетентност. Аз няма да пропусна случая да благодаря на председателя на Съюза на архитектите в България г-н  Спиридон Ганев, който ми даде кураж с думите "Съюзът на архитектите не би могъл да не застане на страната на едно основателно искане, каквото е Вашето".
В подробно писмо до него аз изложих част от безобразията, които тежат на професионалната съвест на г-жа Цанкова. За голямо съжаление те тежат и на крехкия балчишки бряг. Такива начинания,  подобно инициативата ни за изграждане на скулптурна композиция в памет на капитан Кущи, емблематична и знакова фигура за града,  ще останат за доброто на Балчик независимо от изхода на изборите. А аз на първо място съм гражданин на Балчик и после всичко останало.
- Прокрадна се мнението, че сте обект на интерес от страна на следствените органи?
- Благодаря Ви за този въпрос. Надявам се веднъж за винаги да стане ясно, че през целия ми живот до момента никой по никакъв повод не ми е отправял обвинения. През месец август поднових разрешителното си за притежание на ловно оръжие, която процедура включва и издаване на удостоверение, че срещу мен не се водят и не са водени следствени дела.
- С какво се гордеете от периода Ви на управление на ВиК в Добрич?
- Поех управлението на дружеството със загуба повече от 2 милиона лева, а го оставих с положителен финансов резултат. Аз съм единствения управител, който не е вдигал цената на водата по време на своето управление.
- Ще Ви стигне ли кметската заплата?
- Аз съм от хората, които са се погрижили за доходите си. От години плащам максималните социални осигуровки. Не крия че съм заможен човек и споделям мисълта на Конфуций, че  ако човек на 20 години не е направил грешките в живото си, на 30 не е хванал верния път, а на 40 не е станал богат не е за политиката.
Считам, че имущественият ценз не вреди, а напротив - помага за безпристрастност и взимане на трезви решения.
- Кампанията Ви, освен открита, изглежда и доста лъскава. Колко струва една такава компания?
- Уверявам Ви, че от първия ден на кампанията си, когато в присъствието на двама нотариуси набрахме средства за кампанията чрез дарения, част от които постъпиха по сметка за изграждане на статуя за капитан Кущи, разходването на пари е прозрачно и в  границите на допустимото от закона. Аз също чух, че големият винил, който поставихме срещу морска гара, струвал 5 000 лева. Това абсолютно не отговаря на истината. Мога незабавно да предоставя документи за стойността както на този, така и на всеки един от материалите, които сме ползвали по време на кампанията. Аз да Ви кажа откровено не се интересувам особено от рекламни и ПиАр техники и не разбирам от работата на тези специалисти. Считам обаче, че всеки трябва да се занимава с това, от което разбира и да не превръща в самодейност една специфична работа, каквото е правенето на избори. Това е и неуважение към избирателите. Има и нещо друго. Аз няма да дам и лев за купуване на гласове. Ухажването и сервилниченето пред малцинствата особено е запазена марка на моя предшественик. Считам, че всеки избирател е български гражданин и има равни права и задължения пред закона. Ако се спести от алъш-вериша със сигурност всеки ще има пари за нормална и цивилизована кампания.

Предизборен щаб

 


Сходни връзки

НА ДРУГИ БОГОВЕ ОСВЕН НА СОБСТВЕНАТА СИ СЪВЕСТ НЕ СЕ КЛАНЯМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди