изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:19 EET
ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАНА ЗА КМЕТ ОЩЕ В НЕДЕЛЯ    
Политика

Интервю с водача на листата на ПП ГЕРБ в Добрич - Румен Иванов, областен ръководител и член на Изпълнителната комисия на партията

- Защо ГЕРБ заложи на Детелина Николова в битката за кмет на Добрич?

- Ние сме отговорна и градивна партия. Видяхме в Детелина Николова успешен кмет, който има идеи и програма като тези на ГЕРБ. С помощта на добричлии ще продължим успешната интеграция на областния център в Европейския съюз.



- Толкова ли сте убедени в успеха на Д. Николова?

- Нима Вие се съмнявате? Добричлии отдавна са решели, че управлението на Д. Николова е успешно. ГЕРБ пък показа силата си в този град на изборите за Европарламент. С опита и възможностите на Д. Николова и с изключителната подкрепа на ГЕРБ ние ще постигнем главната си цел -  успешна интеграция на Добрич в Европейския съюз. Това важи и за всички останали общини в Добричка област.

- В Каварна подкрепяте независимия кандидат за кмет Цонко Цонев. Защо не издигнахте своя кандидатура?

- Цонко Цонев е член на нашето сдружение "Граждани за европейско развитие на България" и е един успешен кмет, който харесва огромно мнозинство българи. 

- В Балчик също подкрепяте независим кандидат - Николай Ангелов. Зад него застанаха още на БСП и НДСВ. Коментирайте?

- Коментарът направете Вие. В момента, когато разговаряхме с Николай Ангелов да го подкрепим, не знаехме, че ще последват разговори с него за подкрепа от БСП и НДСВ.  Искат го хората.  "Съединението прави силата!" е мотото над входа на Народното събрание.

- В Генерал Тошево бе създадена дясна коалиция - "ГЕРБ-ЗНС-НДСВ-СДС-ДСБ, ВМРО-БНД".

- Това е истинската дясна коалиция, а не като тази в Добрич. В Генерал Тошево за тази коалиция десните партии работят още от началото на годината.  Тези хора изпревариха депутатите с разбиранията си за дясна коалиция. ГЕРБ уважава мнението и желанието на структурите си. Към коалицията след това се присъединиха още партии и граждански сдружения, бизнесмени. Всички те посочиха за техен, а това означава и за наш, кндидат за кмет - Николай Николов, доказал се бизнесмен в общината.

- В общините Крушари, Тервел и Шабла ГЕРБ е със собствени кандидати.

- И в трите общини издигаме достойни кандидати. В Шабла нашият кандидат е Красимир Кръстев - уважаван преподавател по английски език, който има и малък туристически бизнес.

В общините Тервел и Крушари предстоят тежки избори. Това са смесени райони със значимо по брой население от българи с ромски и турски произход. Твърдя, чук изборът няма да е честен, защото и в момента пристигат автобуси с живеещи в Турция български граждани, които идват с една задача - да гласуват за ДПС. За съжаление на избирателите, този акт е узаконен от управляващата тройна коалиция - БСП-НДСВ-ДПС. Само в Тервел се очаква броят им да достигне 1500. Подобна е картината и в Крушари. Освен това, нашите щабове там ни информираха, че продължава практиката от други избори да се купуват масово гласове от ДПС. За първи път в тези райони забелязваме роми и етнически турци да дават отпор на ДПС и да недоволстват, че от Турция идват избиратели, които стоят два-три дни "на гости",  ядат пият на чужда сметка, пообират подаръци от бедните си роднини, гласуват за кметове, които са нежелани от местните хора, и си отиват да живеят в Турция... До следващите избори. В Тервел кандидатът ни за кмет е бизнесменът Розиян Енчев, местен човек. Уважаван и в бизнес-средите в Добрич. Очаква го трудна битка срещу БСП и ДПС. В Крушари нашият кандидат за кмет е и лидер на общинската структура на ГЕРБ - Станислав Ненов. Станислав е арендатор и има подкрепата на повечето земеделски производители. И него го очаква трудна битка срещу ДПС и БСП. И в двете общини имаме подкрепата и на други политически формации, на много симпатизанти и членове на ГЕРБ.

- По време на кампанията в Добрич имаше много упреци по отношение подпомагането на спорта.

- Сравнете листите на партиите и ще видите, че в нашата листа има хора, подпомагащи спорта, спортисти по душа. Развитието на спорта като цяло е един от приоритетите в нашата програма за развитие на Добрич. Ни сме хора на делата. Ние не си позволяваме да послъгваме като някои кандидати за кметове, за общински съветници или партийни лидери. Ние не обещаваме, ние заявяваме, че ще работим за една нова спортна визия на Добрич. 

- Вие водихте много толерантна кампания, не нападнахте никого от опонентите си, не извадихте компромати, не се заровихте в личния живот на никого. Толерантна ли бе кампанията на другите предизборни щабове.

- Нормално е по време на предизборна кампания да прехвърчат искри и да се отправят остри критики.  Ние обаче не си позволихме да се месим в личния живот нито на един кандидат за кмет, нито на един кандидат за общински съветник.  Въпреки, че сме информирана партия.  За съжаление, бих казал за срам на Добруджа, някои щабове си позволиха пошлост, дори престъпна дезинформация и манипулация на обществото във всички общини. Особено грубо "играха" най-неочаквано от щаба на Коалиция "Обединена десница за град Добрич".  Убеден съм, че тази коалиция загуби много гласове от някои свои пошли предизборни изяви - лично против кмета Детелина Николова. Загубиха от тиражираните си лъжи.

- В такъв случай бихте ли работили с тази коалиция заедно в  Общинския съвет.

- Много е рано да се говори за това.  Нека видим резултатите от изборите във всички общини в Добричка област. Ние не подценяваме нито една община. Затова и се обръщаме към всички избиратели от Добричка област: Скъпи добруджанци, в неделя излезте и гласувайте по съвест. Естествено, бихме се радвали да гласувате за ГЕРБ, ние ви гарантираме открито управление във ваш интерес. Излезте и гласувайте, не оставяйте друг да определя съдбата ви за следващите четири години.

- Повечето социологически агенции предричат успех на ГЕРБ в Добрич, как ще коментирате.

- Аз казвам, че ГЕРБ ще се представи в цяла Добричка област много добре. Щом ме питате специално за Добрич - да в Добрич ще спечелим на първи тур биткатга за кмет и ще вкараме в общинския съвет най-много съветници.  Тези, които искат да участват в общия ни успех, нека в Добрич гласуват с бюлетина № 10. Излезте и гласувайте, спомнете си сцените от изборната вечер за евродепутати.

- Какво бъдеще чертаете за Добрич?

- Добро, постигнато с много труд, с умно и открито управление в интерес на всички добричлии.

 

НДТ

 


Сходни връзки

ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАНА ЗА КМЕТ ОЩЕ В НЕДЕЛЯ | 6 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАНА ЗА КМЕТ ОЩЕ В НЕДЕЛЯ
Автор: Anonymous да 2007-10-28 @ 20:46 EET

Естествено че Детелина Николова ще бъде кмет като никой друг за последните 15 години не е направил нищо толкова много за града .

ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАНА ЗА КМЕТ ОЩЕ В НЕДЕЛЯ
Автор: Anonymous да 2007-10-28 @ 21:32 EET

Честито!

Разумен избор

ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАНА ЗА КМЕТ ОЩЕ В НЕДЕЛЯ
Автор: Anonymous да 2007-10-28 @ 21:50 EET
zablujdavate se che detelina shte upravliava....
Grupichkata na kafe Rodina i Ivan patkana shte razkajat igrata na toq grad
chestito na dobrichlii


ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАНА ЗА КМЕТ ОЩЕ В НЕДЕЛЯ
Автор: Anonymous да 2007-10-28 @ 22:15 EET
detelina naistina shte bade izbrana za kmet, vsichki vijdame che za poslednite 1 - 2  godini ima makar i baven no istinski napredak v neshtata naokolo, viarno e che ne vsichko moje da stane izvednaj, no  vse pak nai prostoto koeto se sluchi e che pochti niama neosvetena ylica vecher v grada ni, a tova ne e malko, kato se ima v predvid polojenieto ot predhodnite ni ypravnici...
ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАНА ЗА КМЕТ ОЩЕ В НЕДЕЛЯ
Автор: Anonymous да 2007-10-28 @ 22:36 EET
то след ония малоумник лъчезар(даже не заслужава главна буква) и едно магаре да бяха избрали щеше да се справи по-добре
не трябва това да е критерия а какво се прави...и с какво се прави.
още веднъж честито на паткана и сие....
ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАНА ЗА КМЕТ ОЩЕ В НЕДЕЛЯ
Автор: Anonymous да 2007-10-29 @ 10:19 EET

Поздравявам г-жа Детелина Николова за това, което направи за Добрич, за това, че спечели обичта и признателността на своите съграждани. Нека вторият й мандат й донесе на нея и добричлии удовлетворението, че в този град се случва, това, което е най-доброто за жителите му. Цялото ми семейство - три поколения - й желаем здраве и сили, за да реализира отговорната си и амбициозна програма! На добър час!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди