изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:33 EEST
Учителите принудени да приемат споразумението    
ОбразованиеХората, включително и учителите, не разбраха, че искането за повишаване на заплатите не е просто увеличаване на доходите за съсловието, а опит професията да се направи презентативна

Това заяви говорителят на стачния комитет Николай Николов, цитиран от БГНЕС. Той подчерта, че с изключение на увеличението от 1 ноември, работещите в средното образование не са особено доволни от предложеното от правителството.
Те обаче нямат избор, защото са притиснати икономически, а фактически това първо увеличение ще е от икономиите от стачката, обясни Николов. Според него директорите нямат достатъчната квалификация от 1 януари да разполагат с делегираните бюджети и това не може да стане за 2-3 дни обучение. Той е категоричен, че решението за делегираните бюджети би трябвало да влезе в сила от 1 януари 2009 г., ако все пак се гласува от Народното събрание.
Това е така, защото преди това трябва да се реформира секторът, да се направи конкурс за директори и с въвеждането на стандартите по естествен път да се види кой от учителите ще остане в сектора и кой не, посочи Николов.
Говорителят на стачния комитет предполага, че все пак споразумението ще се приеме, но остава мнението, че учителите са принудени да го приемат.  dir.bg
 


Сходни връзки

Учителите принудени да приемат споразумението | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Учителите принудени да приемат споразумението
Автор: Anonymous да 2007-10-29 @ 10:33 EET
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕ ИЗГАВРИ С ГИЛДИЯТА НА УЧИТЕЛИТЕ Т.Е. БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. ТО БЕШЕ ОЧЕБИЙНО , ЧЕ ПРОТАКАХА  ПРЕГОВОРИТЕ НЕ ЗА ДРУГО, А ЗА ДА НАСТРОЯТ РОДИТЕЛИТЕ НАЙ -ВЕЧЕ СРЕЩУ УЧИТЕЛИТЕ . И ГО ПОСТИГНАХА , ЗАЩОТО СЕ РАЗБРА , ЧЕ В НАЧАЛОТО НА СТАЧКАТА ИМАХА РОДИТЕЛСКАТА ПОДКРЕПА.  ЗА МНОГО ХОРА СТАНА ЯСНО, ЧЕ  И СИНДИКАЛНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ  СЕ ЗАИГРАВАТ ЗАЕДНО С УПРАВЛЯВАЩИТЕ. ТОВА СПОРЕД МЕН Е ПРИЧИНАТА ЗА ЛИПСАТА НА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО. ЛИПСВАТ ЧЕСТНИ И ВСЕОТДАЙНИ ЛИДЕРИ , КОИТО ДА ПОВЕДАТ  БИТКАТА  СРЕЩУ МИЗЕРИЯТА И УНИЖЕНИЯТА НА ОБИКНОВЕННИЯ БЪЛГАРИН .
Учителите принудени да приемат споразумението
Автор: Anonymous да 2007-10-30 @ 00:54 EET
Evela na te teb vse nyakoi nai nakraya trybva6e da im kaje v o4ite na tezi daskali :)))))))))))))))
Учителите принудени да приемат споразумението
Автор: Anonymous да 2007-10-30 @ 08:56 EET

Да, даскалите са прецакани. Но не отчитате това, че и децата ни са прецакани. Всичко се отразява на тях.

Това е обида не само за даскалите, но и за децата и техните родители. Ако Тунеядец не е към никоя от тези групи - жалко за него. Дано поне е посял дърво през живота си, ако не е създал дете.

Учителите принудени да приемат споразумението
Автор: Anonymous да 2007-10-30 @ 11:16 EET
Невежеството, неблагодарността и наглото лъжене вече се вихрят  в живона ни всеки час. Утре някой друг, като Тунеядец, ще се натисне да ни управлява.   

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди