изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:28 EEST
И в здравните каси започват протести    
ЗдравеОт понеделник служителите в районните здравни каси започват едночасови предупредителни стачни действия.

Те настояват заплатите им да бъдат увеличени със 60 на сто, съобщи bTV. Средната заплата на служителите в районните здравни каси в страната е 330 лева. Заплатите в сектора не са променяни с години. Това е причината за голямо текучество на кадри, като само тази година системата са напуснали повече от 370 души.
Новопостъпилите - лекари, IT специалисти, икономисти и юристи, работили само 2-3 месеца и напускали. В много от районните каси броят на персонала е под минимума за обслужването на гражданите.
Засега стачните действия са предупредителни. Ако исканията на здравните служители не бъдат изпълнени, те ще преминат към ефективни протести. dir.bg
 


Сходни връзки

И в здравните каси започват протести | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
И в здравните каси започват протести
Автор: Anonymous да 2007-10-29 @ 10:54 EET
О, Българи, защо винаги работим на парче. Защо не подкрепихти Вие, и другите съсловия недоволни от цената на труда си учителската стачка. Много от Вас ги и обвиняваха затова ,че стачкуваха. Всички знаем, че "ОБИДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА"  , но ние не го правим. Затова ще сме смешни в очите на  управляващите ни и те ще се гаврят с нас за кой ли път. Исками се да бъдем  задружни в исканията си както европейските граждани, които единно устояват правата си.  Дано някой Ви чуе исканията и Ви ги удовлетвори. Доно не бъдете поредните унизени.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди