изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:58 EEST
Борисов: Народът иска ГЕРБ да го управлява    
ПолитикаПри тези избори, когато се отчете броят на гласоподавателите, ГЕРБ ще бъде първата политическа сила, както и на евроизборите.

Това заяви преизбраният за кмет на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в НДК, предаде БГНЕС. При преброени 97% от протоколите, за ГЕРБ гласовете си са дали 591 969 души срещу 512 230 за БСП, отчете Борисов. Аз печеля София, а премиерът ми говори за Полски Тръмбеш, коментира Борисов изявлението на Станишев, че БСП е първа политическа сила.
Първо, резултатите от изборите показват, че БСП друг противник, освен ГЕРБ, няма. Второ, ние победихме близо 3 пъти обединените ДСБ и СДС в София, изтъкна Борисов. В спорта, ако те бие някой 33:3 единственото, което можеш да направиш, е да отидеш да поискаш да носиш сака на този, който те е бил, допълни той. И заключи: Балонът се спука. Във важните градове: София и Пловдив - безапелационна победа, Кюстендил сме на балотаж, Стара Загора - балотаж, Сливен сме първи засега. За Варна ГЕРБ е първа политическа сила, в Силистра сме на балотаж, Добрич - категорична победа.
Златния ми шанс да атакувам първия пост в държавата беше преди половин-една година, но аз останах тук. Ако партията се развива по такъв начин и продължава своя възход, никой не може да ми се сърди, че народът иска ГЕРБ да го управлява. Така Борисов коментира настойчивите въпроси за предсрочни парламентарни избори, макар че категоричен отговор не бе даден. Това не се определя от опонентите, а от вота на хората, категоричен бе Борисов по повод твърденията, че ще дезертира от поста столичен градоначалник след 2 години в битка за премиерското кресло. "Не знам да се дезертира на по-висок пост", посочи Борисов.
На този етап имаме болшинство в Общинския съвет, но за разлика от самоуверения ни премиер снощи, ние ще изчакаме официалните резултати. Станишев си позволи да манипулира общественото мнение и то доста преждевременно, изтъкна Борисов. Снощната им пресконференция ми напомни много тази им от евроизборите. Аз си направих труда, погледнах закона и бюлетините и с почуда разбрах, че обявени от Станишев кметове за спечелили избори, например за Варна, са на БСП. Във Варна, например, Кирил Йорданов е с №51 в бюлетината, а партията на Станишев - с №9. В Стара Загора Желев е с №40, а партията на Станишев е с №9. Не мога да го разбера. Освен това има още една много груба манипулация - броят на общинските им съветници, коментира Борисов. Един общински съветник в столицата се избира с 6020 гласа, а в селата, които Станишев изброи, един съветник се равнява на 500 гласували за него. Сиреч само с един съветник от София ние сме ги изпреварили много повече, заключи Борисов.
dir.bg
 


Сходни връзки

Борисов: Народът иска ГЕРБ да го управлява | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди