изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:16 EEST
С ДЕТЕЛИНА И ГЕРБ ИЗГРЯ ЗВЕЗДАТА НА ДОБРИЧ    
НовиниКметът Детелина Николова и лидерът на ГЕРБ в Добрич и водач на листата за общински съветници Румен Иванов ще бъдат кръстници на звезда с името Добрич по повод сериозната изборна победа в областния град


Победа на добричлии - така кметът втори мандат Детелина Николова коментира високия изборен резултат от 28 октомври. Тя разгроми конкурентите си в изборите за кмет с рекордния за областен град резултат от 64,82 процента, а листата на ГЕРБ събра 48,66 процента, което й осигурява мнозинство в местния парламент с 23 общински съветници от общо 41.
По повод резултатите от изборите вчера пресконференция дадоха Румен Иванов - член на ИК на ПП ГЕРБ, лидер на партията в областта и водач на листата за общински съветници в Добрич, както и част от общинските съветници на партията. Сред тях и съсобственикът и управител на "Нова добруджанска трибуна" Сабина Дукова, която водеше пресконференцията. Детелина Николова първо благодари на гражданите, които дадоха своя глас и изразиха своята гражданска позиция чрез вота си, независимо за кой от кандидатите е бил той. Благодари лично на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за това, че: "ме подкрепи и повярва в това, което му представих, за доверието, което получих." Кметът изрази благодарността си и към общинските съветници и предизборния щаб на ГЕРБ.
Благодаря  на всички добричлии, които повярваха в младата, но с бъдеще, политическа партия ГЕРБ, каза Румен Иванов. И добави, че за партията и ръководството й на национално и областно ниво Детелина Николова е била успешен кмет на Добрич и затова е взето решение Добрич да заложи на добрия кмет, за да продължи развитието на това, което е сторено. "Доволен съм, че не се поддадохме на манипулациите и инсинуациите. Добричлии разбраха кое е разумно и не се поддадоха на лъжи и манипулации", каза Румен Иванов. И добави, че съзнава, че еуфорията свършва и на плещите на избраните започва да тежи голяма отговорност. "Едно е да завоюваш победа, друго е да я отстояваш. Ние обещахме на добричлии, че няма да ги излъжем и няма да допуснем това да е една от поредните предизборни лъжи, което други партии са си позволявали", каза той. Според лидера на ГЕРБ в областта, инцидентът с купуването на гласове, в който е намесено името на партията, е инсцениран театър. И добави, че не смятат да търсят наказателна отговорност за тези инсценировки, тъй като на този етап не разполагат с идентификация на лицата, които са инсценирали този театър. Макар за нас голяма част от тези актьори да са известни,  тъй като това са лица, регистрирани в полицията за различни прояви, те са второстепенни. Други са тези, които са възложили тази инсценировка, обясни Румен Иванов. И добави, че като победители в изборите ще бъдат великодушни.
Спечелихме не с фалшиви обещания, а с конкретни проекти и идеи, каза Детелина Николова. И добави, че победата е на добричлии - всички те заслужават градът ни да продължи пътя на успеха и на развитието, което започна преди 4 години. Положихме основите и сега трябва убедително да вървим напред, каза тя. И увери, че ще продължи да бъде кмет на всички без значение на партийна, етническа или друга принадлежност. На журналистически въпрос Детелина Николова отговори, че няма опасания, че Добрич ще бъде загърбен от централната власт. И обясни, че в Европейския съюз сме в условия, в които всяка община може да намери своето място.  България е в процес на децентрализация и българските политици нямат интерес да загърбват една или друга община. Запитана за предстоящи промени ще има, но ще ги обяви тепърва. Трябва в първите дни да обединим усилията си, да анализираме случилото се и добричлии да се усмихнат, каза тя.
Кметът на Добрич Детелина Николова и областният лидер на ГЕРБ Румен Иванов ще станат кръстници на звезда с името "Добрич", която ще поръчат на сайта на НАСА. ГЕРБ подарява звездата на Добрич заради изключителната победа на местния вот.
Във връзка с изборните резултати в областта Румен Иванов каза, че освен победата в Добрич и в Каварна, където ГЕРБ подкрепя независимия кмет Цонко Цонев, партията има шансове за победа на кметските избори в Шабла, Балчик и Ген. Тошево. За Шабла сме категорични, че ще има кмет на ГЕРБ, каза Румен Иванов. Там кандидатът на партията е Красимир Кръстев. Подкрепени от ГЕРБ кандидати ще се явят на балотажа за кмет на Балчик - Николай Ангелов, и в Ген. Тошево - Николай Николов. За тези две общини също ще работим активно подкрепените от нас кандидати да спечелят, каза лидерът на ГЕРБ в областта.
 


Сходни връзки

С ДЕТЕЛИНА И ГЕРБ ИЗГРЯ ЗВЕЗДАТА НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди