изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:38 EEST
НАЙ-НАКРАЯ НИХАТ КАБИЛ ОБЯВИ СУША    
НовиниСъс заповед на министъра на земеделието и продоволствието Нихат Кабил се обявява настъпването на неблагоприятно климатично събитие - суша през 2007 година, съобщава сайтът на Министерството на земеделието и продоволствието. Земеделските производители с напълно пропаднали площи от пшеница, ечемик, маслодаен слънчоглед и царевица за зърно имат право на държавна помощ, съгласно условията на Решение на Европейската комисия от 17.10.2007 г.

Решението на ЕК е за одобряване на държавна помощ за България № 554/2007 за компенсиране на загуби на земеделските производители за напълно пропаднали площи в следствие на природни бедствия или неблагоприятни климатични условия. Помощта ще се изплаща по ред и в размер, определен от Държавен фонд "Земеделие", съгласно Решението на ЕК.
В областните дирекции "Земеделие и продоволствие" и ДФ "Земеделие" до края на миналата седмица нямаше информация какво точно предстои да се случи. Припомниха, че протоколите за пропадналите площи са у самите земеделски производители.
 


Сходни връзки

НАЙ-НАКРАЯ НИХАТ КАБИЛ ОБЯВИ СУША | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди