изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:09 EEST
НАРЕД С ПУТИН И ПРИНЦА НА БЕЛГИЯ И ДОБРИЧЛИИ ИМАТ ТВОРБИ НА ПАВЕЛ МИТКОВ    
НовиниМагията на изкуството е в движението. Всяко едно движение е уникално за себе си и води до създаване на красота и емоция. Изкуството е една първична емоция - то не трябва да бъде обмисляно, а просто да бъде правено", казва младият художник Павел Митков, а уникалният му талант и изключителен творчески размах го превръщат в най-продавания съвременен български художник не само у нас, но и по света.

Самият той споделя, че любимата му тема е мокър град, независимо дали става реч за София, Париж или Берлин - важното е да има град и той да е мокър, казва творецът". За най-голямо свое вдъхновение той счита красотата на природата и улицата, магията на старите къщи, мостовете, чешмите, църквите, красота, която присъства навсякъде, но често не я виждаме.
Авторът, който през миналата седмица подреди изложба в Художествената галерия по покана на кмета и кандидат за втори мандат Детелина Николова, има зад гърба си над 30 самостоятелни изложби в Европа и САЩ, а също и във Филипините. Негови творби са притежание на едни от ключовите фигури на 21 век. През март 2003 г. президентът на Русия Владимир Путин, получава картина на Павел Митков от църковното настоятелство на храм-паметник "Александър Невски", при официалната си визита в България. През ноември 2004 г. Н.В. Принц Алберт II, Крал на Белгия получава картина на Павел Митков от Министерския съвет на България. Същата година папа Йоан Павел II, получава картина на Павел Митков от Парламента на България при официалната си визита. Картини на младия автор са притежание на добричлии вече 10 години, тъй като те се предлагат в частна галерия в НЧ "Й. Йовков". Много творби от последната му изложба също вече са откупени като средствата от тях ще отидат за строителството на храм "Св. Кл. Охридски".
 


Сходни връзки

НАРЕД С ПУТИН И ПРИНЦА НА БЕЛГИЯ И ДОБРИЧЛИИ ИМАТ ТВОРБИ НА ПАВЕЛ МИТКОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди