изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:58 EEST
* БАЛЧИШКИТЕ ПОТАЙНОСТИ: ЮРУШ НА СЕРГИЯТА С РОМСКИ ГЛАСОВЕ    
ПолитикаШопинг терапия с цел туширане на предизборния стрес
или познатото  "Eх, баня, ех, кеф!"

Голямо ромско сапунисване падна, както би казал Алеко, ако можеше да види как се пазаруват гласове в балчишките махали и села с преобладаващо циганско население. Такава изборна активност общината не помни откак се е видяла в условията на демокрация! Като се почна едно раздаване на парични поощрения, та цяла неделя! Първо по 20 лева на калпак, после по петдесет през стотатчка в резултат на деня за размисъл и узрялото решение, че няма време за неуспехи, та до 200 лева на човек в апогея на изборната вечер.
"Ромските дилъри не ползват даже телефоните си. Само с поглед се разбират! Невъзможно е да ги хванеш, като сенки са!" - разказва мургава сънародничка, свидетел на екшъна с алъш-вериша в махалата.
Г-н Михайлов, настоящ кмет на община Балчик, е известен с подчертано толерантното си отношение към малцинствата.  Реверансите към мургавите съграждани са част от визитката на кмета. Той, мине не мине общински съвет, предложи да се гласуват по някой лев за ромските и турските семейства. Иначе улиците  да постегне, да реши въпроса с регулациите на имотите в района не му иде на акъл.
И ромите - децата на мига, след като поразмислиха в отредения за това усилие ден, или въпреки, че поразмислиха и някои даже си направиха някои изводи за по-дългосрочна файда или полза, решиха по стара традиция и прибраха сухата пара и го удариха и те на свой ред на шопинг и купон!
По разкази на очевидци такъв оборот магазините в градската чаршия отдавна не са правили.
Ех, баня,  ех, кеф! Както казваше прочутият алеков герой. Летят сапунени мехури в изборната нощ и бароните с влажен поглед викат: "Ашколсун на таквиз кметове!"
А в квартала е тихо. Апатията не напуска етажите на плачевно нуждаещите се от саниране панелки.
В резултат на акцията - нито един ромски кандидат за общински съветник. Иначе правата на циганите и ромите се съблюдават стриктно и се отстояват самоотвержено.
Хубаво е, че поне на братята роми, пак им е пълна душата "и портмането, бате!" - както би ми казало цигането, дето цяла кампания се цани да помага, ама го хванах да изхвърля листовки в кошчето, че по-бързо му свършвала  работата.
Такива работи с неделните емоции по изборите в Балчик. Неделя - ден за баня. Ден за сапунисване, само не си изпускайте сапуна, г-н Михайлов, защото ще се подсетим за един друг Ваш флирт с други малцинства и пак ще ни приседне на гърлото въпросът на кого сте кмет и равни ли са българите пред закона, пък бил той и изборен, или някои българи са по етнически и по-равни?!
Честита баня и честити избиратели, г-н кмете!

Платена публикация

 


Сходни връзки

* БАЛЧИШКИТЕ ПОТАЙНОСТИ: ЮРУШ НА СЕРГИЯТА С РОМСКИ ГЛАСОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди