изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:37 EEST
Строго секретно: Открили технологии и руини на Луната    
Новини
Бившият ръководител на фотослужбата на лунната лаборатория на НАСА Кен Джонсън ще огласи данни за находки на американските астронавти на Луната, пазени в тайна 40 г. от правителството на САЩ, съобщава РИА Новости.


Кен Джонсън твърди, че преди 40 г. по време на изпълнение на програмата за кацане на Луната американски астронавти са намерили и заснели на лунната повърхност "древни руини от изкуствен произход” и са открили неизвестна преди това технология за управление на гравитацията. Данните обаче са били засекретени от правителството на САЩ, а на ръководената от Кен Джонсън фотослужба било наредено да унищожи всички снимки на намерените на Луната обекти. Джонсън обаче нарушил заповедта и тайно запазил няколко снимки, които се готви да покаже на пресконференция във вторник в Националния клуб на печата във Вашингтон.
Той разказал за лунните снимки на Ричард Хогланд, съавтор на книгата "Тъмната мисия – тайната история на НАСА”. Книгата излезе в САЩ миналата седмица и вече е в списъка на бестселърите на "Ню Йорк Таймс". Ричард Хогланд, бивш консултант на НАСА и известен в САЩ популяризатор на всевъзможни космически тайни, също ще участва в пресконференцията. Хогланд и Джонсън смятат, че тези засекретени находки може да станат причина за нова "лунна надпревара”, в която сега ще се включат освен САЩ, Русия, Китай, Япония и Индия. Те не изключват САЩ да форсират извеждането на совалки, за да приключат предсрочно тази програма и да преминат към новите космически апарати "Констелейшън”, които ще позволят на НАСА да кацне на Луната. Русия също обяви планове да изпрати космонавти на Луната през 2025 г. и да построи там лунна база.
dir.bg
 


Сходни връзки

Строго секретно: Открили технологии и руини на Луната | 7 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Строго секретно: Открили технологии и руини на Луната
Автор: Anonymous да 2007-10-30 @ 20:33 EET

На Луната гравитацията е около 6 пъти по-малка, тъй че ако стрелнеш с АК и можеш да полетиш в обратна на изстрела посока. Тъй, че технологии за преодоляване на лунната гравитация - бол.

Руснаците първи картографират цялата Луна. Ако имаше някаква технология, нямаше да пращат колесни всъдеходи. И замислете се? Като се знае живота на технологичните апарати на земята ( под 100 г. ), помислете колко години би издържал изоставен неподдържан уред на Луната, където няма атмосфера, която да защитава технологията от механични повреди.

Строго секретно: Открили технологии и руини на Луната
Автор: Anonymous да 2007-10-31 @ 08:51 EET
много наивно и самоуверено мислиш
Строго секретно: Открили технологии и руини на Луната
Автор: Anonymous да 2009-06-20 @ 23:21 EEST

Ние незнаем колко е лунната гравитация, просто ни е казано нещо, което неможем да проверим.

Освен това незнаем какво има на обратната страна на луната, има снимки, обаче защо никой неги е виждал!

Незнаем още, защо луната толкова точно скрива обратната си страна, дали е природен феномен, според мен едвали, защото в природата точни неща няма, няма прави ъгли нито прави линии и каква е вероятността това да е природен феномен - точно никаква. Според мен ако някой иска нещо да скрие - това е перфектния начин... За да го постигне обаче трябва да е доста по-напред от нас в технологията! 

Строго секретно: Открили технологии и руини на Луната
Автор: Anonymous да 2010-02-11 @ 21:49 EET
В учебниците пише, че лунната гравитация е 6 пъти по-слаба от земната, но не е вярно. Действителната лунна гравитация е 250 пъти по-слаба от земната!
ше видим
Автор: Anonymous да 2010-06-30 @ 19:10 EEST
ше видим
Автор: Anonymous да 2010-07-01 @ 13:46 EEST
Хехе... Който няма вяра на бай Нютон и на математиката, да ходи на Луната. Там, и технологии има, и гравитация, всичко... Даже и камъни има за твърди кратуни. :-))))) 
Строго секретно: Открили технологии и руини на Луната
Автор: Anonymous да 2010-09-21 @ 00:20 EEST
Лунната гравитация не е 6 пъти по-слаба от земната, а около 250 пъти по-слаба от нея. Ако американските астронавти продължават да твърдят подобно нещо, значи не са ходили на Луната. Толкова е слаба гравитацията, че поради липса на сцепление (триене), там не може да се ходи. Придвижване може да става само със скокове. Космонавтът заедно със скафандъра си тежи около половин килограм на Луната!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди