изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:30 EEST
Учени с факли превземат тротоарите на София    
ОбразованиеФакелно шествие тръгва от 18 часа тази вечер от НДК до площад "Св. Александър Невски" в подкрепа на исканията за 5% (вместо 4,2%) от БВП за образование и за 0,8% (вместо 0,4%) наука в Бюджет 2008.

От общината съобщиха, че участниците в шествието ще се движат по тротоара, като не затрудняват движението на пътните превозни средства и масовия градския транспорт по определения им маршрут. Разрешението за шествието е за два часа - от 18.00 до 20.00 часа по маршрут: от градинката при НДК по бул. "Витоша", пл. "Света Неделя", ул. "Съборна", ул. "Леге", бул. "Цар Освободител", ул. "Г. С. Раковски" до пл. "Св. Ал. Невски".
Организаторите на протестната проява са Гражданското движение за защита на науката и образованието, студентската и ученическа организация "Призив" и сдружението на учителите "Инициатива за промяна", предаде БТА. Исканията за 5% от БВП за образование и за 0,8% от БВП за наука в бюджета за 2008 г. са изключително скромни и минимални за европейска страна, заявяват организаторите на проявата. Те отбелязват, че в проекта на бюджета за следващата година са предвидени същите проценти за образование и наука - 4,2% и 0,4%, каквито са през 2007 г., но са предвидени увеличения на заплатите в образованието и науката през 2008 г., което щяло да доведе до съкращения.
Днес правителството одобри проектобюджет 2008 и той влезе вече в парламента за обсъждането му. Той предвижда 4,2% от БВП за образованието, което е с 470 млн. лв. повече от настоящия бюджет. dir.bg
 


Сходни връзки

Учени с факли превземат тротоарите на София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди