изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:53 EEST
ОТ ДНЕС РИБОЛОВЪТ В ШАБЛЕНСКОТО И ДУРАНКУЛАШКОТО ЕЗЕРО Е ЗАБРАНЕН    
НовиниОт днес до 29 февруари 2008 г. влиза в сила забраната за риболов в защитените местности Шабленско езеро и защитена местност Дуранкулашко езеро. Това съобщиха от пресслужбата на РИОСВ - Варна.

Оттам уточняват още, че двете защитени територии имат приети планове за управление, утвърдени със заповед на министъра на околната среда и водите. Съгласно режимите, определени в тях, разрешеният период за риболов е 1 до 31 март и от 1 юли до 31 октомври, само от брега на водоемите и на определените за целта места.
В двете защитени територии се извършват ежедневни проверки от експерти и специалисти към РИОСВ-Варна, съгласно утвърден график от директора на инспекцията. За резултатите от проверката се изготвят констативни протоколи, а за установените нарушения се съставят актове. От началото на годината до този момент са съставени 27 акта за нарушаване на разпоредбите на плановете за управление на двете защитени територии.
На територията на двете езера има поставени и две нови информационни табла, като се дава информация на български, английски и румънски език, които дават информация за забранените и разрешени дейности в защитените територии.
От екоинспекцията допълват, че при установяване на нарушители, то те могат да бъдат глобени. Глобата е в размер от 500 до 5 хил. лв.
 


Сходни връзки

ОТ ДНЕС РИБОЛОВЪТ В ШАБЛЕНСКОТО И ДУРАНКУЛАШКОТО ЕЗЕРО Е ЗАБРАНЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди