изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:54 EEST
Учени с кървави кърпи срещу ”Станиш-наукоубиец”    
Образование Няколкостотин души участваха във факелното шествие на учени, студенти, преподаватели и учители, което тръгна от НДК и завърши с митинг на площад "Св. Александър Невски" в подкрепа на исканията за 5% (вместо 4,2%) от БВП за образование и за 0,8% (вместо 0,4%) наука в Бюджет 2008.

Някои от протестиращите бяха превързали с кървави кърпи очите си като Самуиловите воини, за да символизират мрака на бездуховността и упадъка на нацията без образование, предаде БГНЕС. Факлите на протеста, както предварително беше обявено, бяха много малко, но за сметка на това свещ в празна кофичка за мляко носеше почти всеки. Организатори на протестната проява бяха Гражданското движение за защита на науката и образованието, студентската и ученическа организация "Призив" и сдружението на учителите "Инициатива за промяна". Протестиращите издигнаха лозунги „Оставка”, „Реформи”, "Откъдето крадат, оттам да дадат", "Образованието и науката - национален приоритет", "Ослепи ни Станиш-Наукоубиец". За БГНЕС Христо Лафчиев бе категоричен: „Имаме страхотен бюджет. Заслепи ни с блясъка си и нищо не виждаме вече. Като погледне човек бюджета и вижда същите средства и така, докато умре науката. Вече не се надяваме много - това са хора без съвест, без виждане, това са хора, които са дошли, за да крадат. Не за да правят каквото и да било. Ходихме, говорихме, те обещаваха. В министерски съвет император Станиш Втори Наукоубиец не пожела да се види с нас.
От импровизираната трибуна участниците в митинга бяха призовани да бойкотират политиката на кабинета и да поискат от ректорите си за затворят учебните заведения. Младите учени и студентите бяха като че ли по-малко от възрастните си колеги, които не се упрашиха от дъжда. Служителите на реда кротко си стояха до десетината полицейски коли и си бъбреха.
Днес кабинетът одобри проекто-бюджета и го връчи на председателя на Народното събрание Георги Пиринска. Той предвижда 4,2% от БВП за образованието, което е с 470 млн. лв. повече от настоящия бюджет. dir.bg
 


Сходни връзки

Учени с кървави кърпи срещу ”Станиш-наукоубиец” | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Учени с кървави кърпи срещу ”Станиш-наукоубиец”
Автор: Anonymous да 2007-10-31 @ 21:56 EET
Долу червенотиквениците и техните мутанти!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди