изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:30 EEST
С ФАКЕЛНО ШЕСТВИЕ В ДОБРИЧ ЩЕ БЪДЕ ОТБЕЛЯЗАН ДЕНЯТ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ    
Новини
 Тържествата за Деня на народните будители в Добрич ще започнат в 9.00 часа с ритуал за издигане на националния флаг в добричките училища, съобщиха от пресслужбата на общината. От 9.30 до 12 часа  ще бъдат поднесени цветя на паметниците на Хан Аспарух, Св. Св. Кирил и Методий, Христо Ботев, Васил Левски, Стефан Караджа, Захари Стоянов, Йордан Йовков, Дора Габе, Адриана Будевска, паметните плочи на П.Р.Славейков, Райко Цончев и къщите музеи "Йордан Йовков" и "Адриана Будевска". Благодарствен молебен и света заупокойна служба ще бъдат отслужени от 10.00 в Храм "Света Троица".

 Църковният хор при храма с диригент Радомир Узунов ще изнесе концерт, след което ще бъдат положени цветя на паметната плоча на Първото класно училище в Добрич. В празничната програма, посветена на народните будители, ще се включат и членове на Съюза на учените в България, които ще поднесат цветя на паметника на Йордан Йовков. Среща с тях е предвидена в 12.00 часа в ЕК "Стария Добрич". В 17.00 часа от Стара къща по булевард "25 септември" ще тръгне факелно шествие с портрети на възрожденци. В шествието ще участват културни дейци, ученици, учители и студенти. Шествието ще завърши пред огледалната зала с патриотични песни, изпълнени от Духовия оркестър, Детския хор, Хор "Добруджански звуци" и Дамска формация "Мистика". Кулминацията на тържествата, посветени на Деня на народните будители, ще бъде Общоградското тържество за обявяване и връчване на годишните награди в областта на духовната култура. Кметът на Добрич Детелина Николова ще връчи почетни грамоти на изявени личности за ярки постижения в културно- просветната и театралната дейност, в музикалното и танцово изкуство, в областта на архитектурата, литературното и журналистическо творчество и науката. За първи път тази година на добричките будители заедно с грамотите ще бъде връчен и специално изработен плакет.
 


Сходни връзки

С ФАКЕЛНО ШЕСТВИЕ В ДОБРИЧ ЩЕ БЪДЕ ОТБЕЛЯЗАН ДЕНЯТ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди