изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:33 EEST
НЯМА ИНТЕРЕС КЪМ ПАРИТЕ НА ДФ "ЗЕМЕДЕЛИЕ" ЗА ЕСЕННАТА СЕИТБА    
НовиниМного слаб интерес са проявили земеделските производители от Добричка област към целевия кредит за есенната кампания за производството на пшеница за реколта`2008, който изтича днес. Той възлиза на 40 млн. лв. и бе допуснат след специално разрешение от Брюксел.

По нея средства могат да получат регистрираните земеделски производители, които са заявили своето намерение по-рано в областните дирекции на фонд "Земеделие". Припомняме, че при заявяването, намерение да получат средства от фонда декларираха земеделски производители, които обработват 600 000 декара. Те бяха проявили интерес за кредитиране за торове на обща стойност 357 000 декара и 275 000 декара - за семена за пшеница. Оказа се, че независимо от първоначалния интерес, сега документи са подали единици. Причината е, че от фонда се отпускат пари само за кредитиране, без субсидия. При това сумите са нищожни. Държавата, от която се очакваше да подпомогне земеделските производители, пострадали от сушата, реши да им отпусне само по 4 лева кредит на декар за закупуване на минерални торове и 1 лев - за качествени семена. От областната дирекция на ДФ "Земеделие" казаха, че до вчера едва около пет стопани са заявили желание да получат кредити за семена и 15-ина за торове. Парите са крайно недостатъчни за есенната кампания. Още повече, че  те трябва да се връщат с 3 процента лихва за около една година, коментират производители.
 


Сходни връзки

НЯМА ИНТЕРЕС КЪМ ПАРИТЕ НА ДФ "ЗЕМЕДЕЛИЕ" ЗА ЕСЕННАТА СЕИТБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди