изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:46 EEST
УЧЕНИЦИ ОТ ДОБРИЧ И ОЩЕ 24 ГРАДА ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ МАТУРИТЕ    
НовиниНа първи ноември ученици от Добрич и още 24 града на страната ще излязат на протест срещу задължителните матури. Протестите в различните градове ще са по едно и също време.

В интернет под петицията срещу матурите до този момент са събрани над 16 хиляди подписа.

В Добрич митингът ще бъде организиран от ученическата организация "Випуск “Единство”, която е срещу матурите. Участниците имат два сборни пункта - пред библиотека "Дора Габе" и "Стара къща" в 12:30 часа. Двата лъча ще се съберат пред паметника на "Св. Св. Кирил и Методий" в 13:00 часа.

“Ние, настоящите дванадесетокласници, се обединихме срещу въвеждането на задължителните зрелостни изпити за завършване на средно образование през 2008 г. Въпреки няколкогодишните усилия на родители и ученици от бившите випуски да убедят МОН, че учебните планове за гимназиалната степен пораждат неравнопоставеност в обучението ни, министър Вълчев в навечерието на новата учебна година, на 14.09.2007 г., издаде заповед, с която на практика въведе матурите за всички нас”, заявиха от ученическата организация.

Учениците искат отлагане на държавните зрелостни изпити до  постигане на равнопоставеност на учениците в учебните планове в различните училища; докато държавните зрелостни изпити станат вход към ВУЗ; до получаване на пълна яснота относно провеждането и формата на държавните зрелостни изпити преди началото на учебната година, за която са предвидени те. НДТ

 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ ОТ ДОБРИЧ И ОЩЕ 24 ГРАДА ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ МАТУРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди