изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:18 EET
В ОБЩИНИТЕ ДОБРИЧКА И ТЕРВЕЛ -БАЛОТАЖ СРЕЩУ ИЗБОРНИЯ ТУРИЗЪМ    
КоментариНа местните избори за общински кметове, общински съветници и кметове на населени места и тази година избуя т. нар. изборен туризъм. Управляващите партии БСП, НДСВ и ДПС допуснаха чрез гласувания от тях закон отново хора, които не живеят в България и не си плащат тук данъците, да прииждат на тълпи с автобуси за изборния ден и да решават съдбата на общини, градове и села за следващите четири години. Най-тежка е вината не на двете партии БСП и ДПС, а на техните лидери - Сергей Станишев и Ахмед Доган. Специално за НДСВ, Симеон Сакскобургготски също носи цялата тежест на този антибългарски закон.


За пръв път тази година в много села с етнически турци имаше подчертано недоволство, че екскурзианти им натрисат кметове, които нямат нито достойнството, нито способностите да управляват селищата им. Особено силно на тези избори бе влиянието на изборния туризъм в общините Крушари, Тервел и Добричка.
В Община Крушари ДПС избра кмет още на първия тур на изборите. Този път дори не се достигна до традицията - на втори тур срещу изборния туризъм да се обединят всички останали партии, мнозина от симпатизантите и твърдият електорат, членовете на който предпочетоха да се занимават с личното си стопанство, да отидат на гости или просто да си стоят на топло и да гледат сеир какво става. Жалко е, че същите тези хора сега дават оценки на партии и партийни лидери и се правят на по-българи от Васил Левски. В края на краищата на избори се отива с бюлетини.
На балотаж в неделя в две общини изборната битка ще бъде между БСП и ДПС. Предстои неравностоен дуел. От едната страна е ДПС, подсилено с изборния туризъм, с правителството на Станишев, Сакскобургготски и Доган, със законодателството на парламентарните групи на БСП, НДСВ и ДПС. От друга страна са избирателите и кандидатите за кметове на БСП, които разчитат и на чисто българското самосъзнание на избирателите от останалите партии в целия политически спектър - Атака, ГЕРБ, ДСБ, ВМРО, НДСВ, РЗС, ЗНС... Твърдя, за съжаление, че правителството на БСП, НДСВ и ДПС практически наложи в тези общини, както и в много други смесени райони, етнически вот - нещо, което е изключително опасно за държавата България. Това правителство и лидерите на тези три партии или не подозират, или нарочно работят дори за нещо много по-сериозно - за разгаряне на конфликт между две съседни държави - България и Турция. Защо? Защото бързо растящият брой на избирателите, живеещи в Турция, от една страна, а от друга намаляващият брой на българите в България в близки години ще доведе до парадокса Турция да избира правителство на България. Някой ще ме апосктрофира, че и сега е така, че и сега Ахмед Доган управлява БСП и правителството на Сергей Станишев. Всъщност, точно така го приемат мнозина от жителите на общините Добричка и Тервел. Тук кандидатите за кметове от БСП се чувстват не само изоставени, но и предадени от своите. Същите тези кметове сега са в положение да търсят подкрепа от избиратели - етнически българи, а тук-там и от етнически турци и роми, за да се преборят с едно скудоумие на собствените си партийни лидери. Интерсно би било да видим един дебат не между кандидатите за кметове на БСП и ДПС в тези две общини, а дебат между Сергей Станишев и Ахмед Доган, дебат между Михов и Местан. Впрочем, тази четворка би изприказвала каквото й дойде на ум и би седнала след това да си пие ракията заедно и да обсъди личното си благоденствие.
В неделя ще разберем дали изборният туризъм ще превземе Община Тервел и най-голямата по територия община в България - Добричка. Твърдя, че изборите изобщо няма да бъдат плод на определяне кой по-професионално би управлявал съответната община. Нещата са прости и са единствено в полза на Петко Петков, който отива към пети кметски мандат, и на Живко Георгиев, който отива към трети кметски мандат. И срещу двамата стоят кандидати на ДПС със съвсем скромни възможности. Впрочем, кръжи и слух, че ДПС е взело каквото му е нужно в Тервел /абсолютно мнозинство в общинския съвет/ и в Добричка /за пръв път 4 общински места/ и може да си позволи да направи реверанс към Сергей Станишев, като оттегли кандидатите си за кметове. Петко Петков и Живко Георгиев не вярват в това, тъй като до момента виждат сериозна подготовка на ДПС за спечелване на кметските столове в двете общини.
Затова и твърдя, че в неделните избори ще бъдем свидетели на нещо изключително интересно - на борба срещу изборния туризъм, преминаваща в сблъсък между два етноса. Казвам това, защото съм убеден, че членовете и симпатизантите на СДС, които на места са коалиционен партньор на ДПС, в по-голямата си част ще гласуват за БСП-кандидатите за кметове. Сигурен съм, че това ще направят и членовете и симпатизантите на Атака, ГЕРБ, ДСБ, НДСВ и още много партии, независимо към какво ще ги призоват лидерите на техните партии. Жълтите павета и битката за власт около тях е едно, друга е интригата за надмощие в смесените райони, където изборният туризъм избуява като раково образование и сее раздори, етнически и религиозни противоборства и какво ли не, а в крайна сметка - бедност, икономическа немощ, несигурност, тъпота и възможности за разграбване на остатъците от погубната държавна политика  на политическите играчи след 10 ноември 1989 година.
Накрая ще кажа: Вярно е, че народът е по-мъдър от политиците, но политиците имат възможностите да затрият един народ и една държава, както е ставало през вековете. Така че - вярвайте на чувството си за кого да гласувате на балотажите в общините Добричка и Тервел. И не затваряйте вратичките между дворовете си, за да можете като съседи и съграждани заедно да си пиете ракията и да си ядете баклавата на празниците.

Димитър ДУКОВ

 


Сходни връзки

В ОБЩИНИТЕ ДОБРИЧКА И ТЕРВЕЛ -БАЛОТАЖ СРЕЩУ ИЗБОРНИЯ ТУРИЗЪМ | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В ОБЩИНИТЕ ДОБРИЧКА И ТЕРВЕЛ -БАЛОТАЖ СРЕЩУ ИЗБОРНИЯ ТУРИЗЪМ
Автор: Anonymous да 2007-11-02 @ 01:47 EET
Samo ot poslednoto ire4enie na avtora se vijda 4e nikoi ne iska etni4esko naprejenie,no edna pti4ka prolet ne pravi.Po gore pi6e 4e vsi4ki partii osven na DPS raz4itat na izbirateli sas 4isto balgarko samosaznanie i tova ako ne e etni4esko delenie zdrave mu kaji.Dvete ob6tini Dobri4ka i Tervel imalo veroyatnost da zagubyat balotaja kato sa se obedinili vsi4ki partii,ot kogo 6te zagubyat da ne bi vav izborite da u4astvat partii ot afganistan.Az byah pisal i predi neka nyakoya partiya mi plati bileta i az 6te glasuvam za tyah da ne bi v evropa da ima malko balgari? Predi nyakolko godini i balgarite i turtsite glasuvaha ednakvo i nyama6e takiva frapira6ti rezultati kato na.pr. "DPS ima nai -mnogo kmetove ot parvi tur"tova se polu4i sled kato izlyazoha partii kato ATAKA,VMRO,GERB koto vav vsyako svoe izyavlenie klevetyat i kazvat 4e Balgariya e za balgaite,dolu DPS i t.n.te prosto ne se osaznavat 4e ne si pravyat reklama a obedinyavat etni4eskite turtsi za6toto samo DPS za6titava tehnite prava,4e ako ya nyama neya s tezi naglasi do sega otnovo da e imalo vazroditelen protses(bog da pazi).I iskam da dam edin savet otkajete se ot dumi kato etni4eski model ,etni4eski turtsi ,etni4eska partiya i t.n.i 6te vidite 4e izbornite rezultati 6te badat po drugi.Edin tur4in kolkoto i da ne mu se iska da glasuva za DPS go prava kato slu6a partii kato ATAKA,VMRO i,dr.
В ОБЩИНИТЕ ДОБРИЧКА И ТЕРВЕЛ -БАЛОТАЖ СРЕЩУ ИЗБОРНИЯ ТУРИЗЪМ
Автор: Anonymous да 2007-11-02 @ 10:31 EET

Турската етническа партия е манипуларана от Турция и кръгове в България, свързани с организираната престъпност и бившата Държавна сигурност. Най голяма отговорност за това състояние има БСП и специално президентът Първанов!!! Който,  преди даже се представяше за националист!??! На НДСВ и викат второто ДПС?!!? Разбира се вина носи и цялата нация......Кандидатите за кметове от ДПС, дни преди изборите са били на едноседмичен семинар в Турция!!! На разноски на турската държава?!  Това ако не е намеса във вътрешните работи на България - здраве му кажи....Но, така ще е, като ни управляват сребролюбци и национално безотговорни хора!

В ОБЩИНИТЕ ДОБРИЧКА И ТЕРВЕЛ -БАЛОТАЖ СРЕЩУ ИЗБОРНИЯ ТУРИЗЪМ
Автор: Anonymous да 2007-11-02 @ 10:43 EET
г-н Дуков, вие и благоверната ви съпруга бяхте част от БСП, после от НДСВ............Така, че и вие носите немалка вина, за това, което сте писали по нагоре??? Нища, че сега сте гербери.
В ОБЩИНИТЕ ДОБРИЧКА И ТЕРВЕЛ -БАЛОТАЖ СРЕЩУ ИЗБОРНИЯ ТУРИЗЪМ
Автор: Anonymous да 2007-12-23 @ 10:04 EET

Та нали и те са български граждани, и си плащат данъците.Виновни за масовото изселване на турското население също е грешка на някогашното управление, за това, добре,че има такива политици, които признават това, като тяхна грешка и по такъв начин си откупват част от грешките. Не ми е ясно, ако не беше се изселило толкова народ и бяха останали в България по какъв начин щяха да преживяват тука. Дразнят се с това, че българите са се пръснали по целия свят и нямат възможност да ги съберат за деня на изборите, иначе и те биха дошли да гласуват, независимо дали се харесва на някои хора или не.

 

В ОБЩИНИТЕ ДОБРИЧКА И ТЕРВЕЛ -БАЛОТАЖ СРЕЩУ ИЗБОРНИЯ ТУРИЗЪМ
Автор: Anonymous да 2007-12-23 @ 12:48 EET

Изселването на туриците в Турция е и договореност между двете държави.  Само една малча част са изселени от комунистите, след като е имало договореност за това между Йозал и Горбачов. Затова и не всички турци, желаещи да имат и български паспорт, трябва да го получават.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди