изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:37 EEST
„Гъндул”: Удвояват заплатите на румънските учители до края на 2008 г.    
По светаБукурещ. Румънският министър на образованието Кристиан Адомицей обяви вчера, че до края на 2008 г. заплатите на учителите ще нараснат двойно, пише днес букурещкият вестник „Гъндул”.

По време на дебатите в парламентарната комисия по образование около бюджета за следващата година Адомицей увери, че правителството ще изпълни обещанието си и до декември 2008 г. ще удвои възнагражденията на преподавателите. Министърът посочи, че в най-скоро време ще започне преговори със синдикалните партньори с колко точно да нараснат заплатите на всяка категория преподаватели. В това си намерение Кристиан Адомицей получи подкрепата и на министъра на финансите Варужан Восганян, който заяви, че страховете на синдикатите, че увеличението на учителските заплати ще бъде под средното за страната, са неоснователни.

Агенция „Фокус” припомня, че последното увеличение на учителските заплати в Румъния е от 1 октомври 2007 г. От тази дата минималната заплата на квалифициран педагог е 893 леи (около 534 лева), а максималната – 1889 леи (около 1133 лева).
 


Сходни връзки

„Гъндул”: Удвояват заплатите на румънските учители до края на 2008 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди