изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:04 EEST
БЮЛЕТИНИТЕ ЗА БАЛОТАЖА - С ПЛОЩ 35 ПЪТИ ПО-МАЛКА ОТ ПЪРВИ ТУР    
НовиниВече са отпечатани 109 750 броя бюлетини за втори тур на Местни избори 2007 в Добричка област, съобщи Драгой Драгоев - главен секретар на областна администрация.Той обясни, че за разлика от първия тур на изборите този път всички бюлетини са с дължина 8 см, а ширината им за избор на кмет на община е 17 см и 12 см за избор на кмет на кметство. Общата им площ е 35 пъти по-малка от тази за първи тур и е над 1.300 дка. Припомняме, че за първи тур на изборите бюлетините, отпечатани за областта бяха с обща площ повече от 34 дка.

На втори тур няма да се гласува за общински съветници. Това е една от причините за разликата в размерите на бюлетините, поясни още Драгоев. Освен това от балотаж отпаднаха общините Добрич, Крушари и Каварна - където вече има избрани кметове на първи тур. В близо 50 % от населените места са избрани кметовете на кметства. Драгоев добави още, че най-много населени места в избрани кметове има в община Крушари, където балотаж ще има само в Лозенец. От 8 кметства на територията на община Каварна балотаж ще има само в две - Белгун и Българево. В Тервел от 20 кметове на кметства вече са избрани 15, в община Генерал Тошево са избрани 7 от 20 кметове, и в община Добричка ще се избират 19 от 43 кметове на кметства. Седем общински избирателни комисии ще работят в изборния ден, също и 210 секционни избирателни комисии на територията на цялата област.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИНИТЕ ЗА БАЛОТАЖА - С ПЛОЩ 35 ПЪТИ ПО-МАЛКА ОТ ПЪРВИ ТУР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.99 секунди