изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:07 EEST
На II-ри тур - България избира 1438 кмета    
ОбществоИзборният ден в страната започна спокойно. На балотажа днес избираме кметове на 162 общини, на 33 района в София, Пловдив и Варна и на 1243 кметства.

Общо 325 кандидата за кметове на общини са явявяват на балотажа, 66 са кандидатите за районни кметове и 2504 кандидатите за кметове на кметства.
В 18 населени места ще се явят повече от двама кандидати, тъй като класираните на второ и трето място имат еднакъв брой гласове.
На балотаж ще се избира кмет в Благоевград, Сливен, Бургас, Велико Търново, Шумен, Стара Загора, Търговище, Разград, Хасково, Русе.
Далеч по-малки по размери ще са бюлетините за втория тур на местните избори. В тях ще бъдат отбелязани имената само на кандидатите за балотажа според поредността номерата им, изтеглени още преди първия тур на 28 октомври.
В тъмната стаичка избирателят трябва да отбележи предпочитания кандидат-кмет с познатите знаци. Вотът ще бъде недействителен, ако е отбелязан повече от един номер, засяга се друго квадратче, поставени са знаци, които нарушават тайната на гласуването, бюлетината е празна или пък се окаже в урната без плик, предупредиха от ЦИКМИ. Мобилните телефони няма да се оставят извън тъмните стаички, но остава забраната там да се снима с тях. ЦИК ще контролира работата на Общинските избирателни комисии. Що се касае обаче за онези сигнали, които постъпват в изборния ден за незаконна агитация и купуване на гласове ЦИК пряко не може да се намеси, изтъкна Бисер Троянов.
Изборният ден започна в 6.00 часа и ще завърши в 19.00 часа вечерта. Там, където има чакащи пред секциите, личните им карти се събират и се допускат да гласуват. По закон обаче вотът трябва да приключи не по-късно от 20 часа. Всички избиратели със загубени документи за самоличност ще могат да гласуват с временни удостоверениия. Звената на МВР, които издават такива документи, ще работят на пълен работен. До 20.00 часа е забранена продажбата на твърд алкохол. Навсякъде се очаква множество полицаи да бдят срещу купуването на гласове.
dir.bg
 


Сходни връзки

На II-ри тур - България избира 1438 кмета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди