изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:53 EEST
Иван Костов: Партията на Пламен Юруков иска собствена група в СОС    
ПолитикаСофия. Тези местни избори обърнаха политическите процеси в автентичната десница в положителна посока. На тази основа започва подготовка за парламентарни избори.

Това заяви на пресконференция лидерът на ДСБ Иван Костов в централата на партията, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Решенията за партньорства ще бъдат взети от парламентарната група на ДСБ и на съвещанието на общинските председатели на партията на 1 декември.
Във връзка с идеята за създаване на нов парламентарен десен алианс, в който да се обединят парламентарните групи на СДС и ДСБ, Костов коментира: “Ние сме избрани с отделни бюлетини, аз съм се подписал под договора на ДСБ и не мога да се отмятам от него. Избрани сме като отделна парламентарна група и не може да има каквито и да било форми на сливане”. Лидерът на ДСБ обясни, че в София, където СДС и тъмносините се явиха заедно, се вижда, че партията на Пламен Юруков иска да сформира собствена група от общински съветници в Столичния общински съвет (СОС). “Как на едно място, където сме се явили като коалиция, след това правят различни групи, а на друго, където сме се явили самостоятелно ще правим обединение?. Това не ми е ясно, как може да бъде оправдано политическа и на каква основа ще почива”, категоричен бе Костов. Той подчерта обаче, че всякакви други форми на партньорства са възможни.
Във връзка с купуването на гласове по време на местния вот, лидерът на ДСБ посочи категорично, че десницата не е участвала в този процес.
“Ние оставаме на голямата политическа сцена като десницата и си даваме сметка какво означава това”, каза още Иван Костов. Според него местните избори са оставили на политическата сцена БСП, ГЕРБ, десницата и ДПС.
Галина ДИМОВА
 


Сходни връзки

Иван Костов: Партията на Пламен Юруков иска собствена група в СОС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди