изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:27 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ    
Новини

ТЮЛЕНЪТ-МОНАХ Е ОБРЕЧЕН НА ГИБЕЛ

Скелет на тюлен-монах намерил край Дуранкулак орнитологът Венцислав Делев. Ученият го открил по време на поредната експедиция за наблюдение на птичия свят във влажна зона. Орнитологът разпитвал много местни рибари, но никой не бил виждал такъв бозайник. Ако останките са от тюлен-монах, най-вероятно е било течението да ги е водело от Румъния или Кримския полуостров. Там все още се срещали отделни екземпляри. Според него, препоръките на БАН край нос Калиакра да се заселят няколко двойки от изчезналия от България вид са нереалистични.



КЪЩАТА-МУЗЕЙ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" ОТВАРЯ ВРАТИ

Множество творчески срещи, конференция, изложби и разговори културните институти в Добрич посвещават на предд9стоящото честване на 117-ата годишнина от рождението на големия български писател, певеца на Добруджа Йордан Йовков. "Симеон Султанов и творчеството на Йовков" - това е темата на срещата разговор, която на 14 ноември организира Универсалната научна библиотека. На 20 ноември отново ще отвори врати реставрираната къща-музей на Йовдан Йовков. Там ще има кът на съпругата на писателя Деспина.
НДТ - 6 ноември 1997 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди