изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:48 EEST
В ”спазарения” Перник обжалват вота, в Добрич също    
НовиниКоалиция "Съюз за Перник" ще обжалва избора на кмет в общината и ще поиска касиране на вота. За това се закани загубилият кандидат Димитър Колев.

Според Колев е невъзможно гласовете за спечелилата надпреварата Росица Янакиева (БСП) само за една седмица да се увеличат от 11 500 на 23 000, съобщи БТА.
"Губим катастрофално в ромските секции. Това означава, че някой друг плаща на ромите", твърди бившият областен управител Колев, който е съпруг на бившата тв говорителка и народна представителка от НДСВ Милена Милотинова. Сред мотивите му за обжалване на изборния резултат било и обстоятелството, че петима от членовете на ОИК са подписали протоколите от изборния резултат "с особено мнение".
Дясната коалиция "Демократи за Перник" също смята, че има основание за касиране на избора на кмет.
Междувременно Административният съд в Добрич насрочи за 12 ноември първото заседание по делото, заведено от БСП, "Атака", ДПС, коалиция "Обединена десница за Добрич", които оспорват изборните резултати от 28 октомври.
Ответник по делото е ОИК, която остави без разглеждане жалбата на партиите като недопустима и отхвърли искането бюлетините от вота да бъдат преброени ръчно.
Партиите описват допуснати според тях грешки. В списъка на избирателите, представен в ОИК за избор на кмет, са записани 96 787 души, а за общински съветници - 91 787 души. Не е ясно защо има разлика от 5000 гласоподаватели, след като избирателният списък по принцип трябва да е един и същ, се отбелязва в жалбата.
Според положените подписи на избиратели 43 948 души са гласували за кмет, а с 544 души по-малко за общински съветници.
Кметът на Добрич Детелина Николова спечели още на първия тур втори мандат, сега издигната от ГЕРБ, като подкрепа й дадоха 64,82 на сто от гласувалите.
ПГ на ОДС възрази междувременно срещу изявлението на лидера на ДПС Ахмед Доган, че "купуването на гласове е част от демократичната европейска практика за провеждане на избори".
dir.bg
 


Сходни връзки

В ”спазарения” Перник обжалват вота, в Добрич също | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди