изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:56 EEST
Ученик застреля 8 души и себе си във финландска гимназия    
По света18-годишен ученик уби осем души в гимназия "Юкела" във финландския град Туусула и се самоуби. Ранени са 11 - възрастен мъж и 10 ученици.

Младежът открил стрелба по време на учебен час. По-късно полицията щурмувала сградата и започнала евакуация.
Сред жертвите са пет момчета, две момичета и директорката на гимназията. Простреляни са мъж и ученик. Останалите ранени са пострадали от парчета стъкло, докато скачали от прозорците на училището. Извършителят на масовото убийство е открит в критично състояние, след като опитал да се самоубие, съобщиха АФП и Ройтерс, съобщи БГНЕС. Впоследствие е починал в болницата.
Междувременно стана ясно, че няколко часа преди стрелбата на популярния сайт за видеофайлове YouTube е бил качен запис, който съобщава за предстоящото клане. Заглавието на записа е "Клането в гимназия "Юкела". Видеото, което тече на фона на песента "Заблуден куршум" (Stray Bullet) - съдържа снимка на гимназията, която се разкъсва на две и под нея се показва мъж с насочен пистолет. Клипът е качен от потребител под името Sturmgeist89 (Духът на бурята 89), като в постинг под видеото, подписан със същото име, се казва: "Готов съм да се боря и да умра за моята кауза. Аз, подобно на естествения подбор, ще елиминирам всички, които смятам за негодни, обида за в човешката раса и провал на природното развитие". Часове след стрелбата достъпът до видеофайла бе блокиран.
В гимназията "Юкела" учат над 400 ученици между 12 и 18 години.
В четвъртък във Финландия е обявен ден на национален траур.  News.dir.bg
 


Сходни връзки

Ученик застреля 8 души и себе си във финландска гимназия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди