изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:14 EEST
УДЪЛЖАВАНЕ НА СРОКА ИСКАТ ДИРЕКТОРИ НА ПРОФЕСИОНАЛНИ ГИМНАЗИИ    
ОбразованиеДиректори на професионални гимназии в Добрич искат да бъде удължен първият учебен срок с две седмици. Това е станало ясно на срещата им във вторник с представители на Регионалния инспекторат на образованието. Какви са причините за искането за удължаване на срока НДТ попита директора на професионалната гимназия по механотехника и електротехника "М. Ломоносов" Славка Иванова.

 Според нея това е необходимо, тъй като изучаването на част от професионалните предмети приключва в края на първия срок. Тринадесетокласниците също учели един срок, през втория имали производствена практика и се подготвяли за изпитите. В гимназията "М. Ломоносов" има 13-и клас с профил "Техник по газоснабдителна техника". Като трета причина за искането за удължаване на срока Славка Иванова посочи Наредба №3 на Министерството на образованието и науката. Според нея в един ден може да има само едно писмено изпитване. Педагогическият колектив на гимназията решихме, че времето за компенсация на пропуснатото заради учителската стачка до края на срока е недостатъчно, каза Славка Иванова.

Всяко училище е специфично, ще се използват всички възможности за наваксване на материала, които да не натоварват децата, казаха от Регионалния инспекторат на образованието. Как това ще стане щял да прецени всеки директор за всеки отделен предмет. Компенсирането можело да стане в допълнителния трети час по физическо възпитание, когато през седмицата има такъв, в часа на класа. От друга страна можело да се правят по-малко контролни, изпитвания, преговори.

До петък директорите на учебни заведения трябва да направят своите предложения до инспектората за начините, по които ще се навакса материала. След това те ще бъдат изпратени в МОН. НДТ

 


Сходни връзки

УДЪЛЖАВАНЕ НА СРОКА ИСКАТ ДИРЕКТОРИ НА ПРОФЕСИОНАЛНИ ГИМНАЗИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди