изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:56 EEST
ОППА ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА АЛКОХОЛА    
НовиниВ 10,30 часа днес в залата на ІІІ етаж в бившия Дом на книгата ще се проведе поредната среща на екипа по проект "Откажи продажбата и пиенето на алкохол" /ОППА/ и собственици и управители на заведения и търговски обекти, които предлагат алкохол. Проектът се реализира от клуб "Социално развитие" с финансовата подкрепа на община Добрич за фивнансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджет 2007 г. Целите на проекта са формиране на трайно, активно отношение на нетърпимост в обществото спрямо продажбата на алкохол на малолетни и непълнолетни, както и употребата и злоупотребата с алкохол от деца на възраст до 18 години.

Другите му цели са да се повиши информираността на младите хора относно вредата от алкохола, да се намали неправомерната продажба на алкохол на малолетни и непълнолетни, както и да се спазват разпоредбите за непродажба на алкохол на подрастващи. Проектът има за задача също да провокира активна гражданска намеса в случаите на неспазване на разпоредбите  във връзка с продажбата на алкохол на малолетни и непълнолетни. Продължителността на проекта е от 15 май до 15 ноември. Той е адресиран до 1000 ученици на възраст от 10 до 18 години, както и до 300 собственици, управители и работещи в магазини и заведения, които предлагат алкохол, а и към всички граждани на Добрич. По линия на проекта бе извършено анкетно проучване на  ученици, граждани, собственици, управители, продавачи и сервитьори в магазини и заведения, които предлагат алкохол. Изготвени са листовки и плакат, реализирани са радиопредавания, направени са и стикери "Тук не продаваме алкохол на малолетни и непълнолетни". Проектът предвижда и поредица от срещи с работещи и собственици в заведения и търговски обекти, една от които ще се проведе днес.
 


Сходни връзки

ОППА ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА АЛКОХОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди