изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:19 EET
ВЪЗПИТАНИЦИ ЗА ПМГ "ИВАН ВАЗОВ" - ВЕЧЕ ПРИЕТИ ЗА СТУДЕНТИ    
ОбразованиеТри дванадесетокласнички от природо-математическа гимназия "Иван Вазов" в Добрич са приети за студенти и няма да полагат приемен изпит. Това съобщи за НДТ директорът на учебното заведение Галин Канев.

Момичетата вече са студентки благодарение на отличното си представяне на Национално състезание по природни науки и екология. То се е провелото 2 до 4 ноември в Етрополе.
В състезанието са взели участие три отбора от Добричка област, два от които от ПМГ "Иван Вазов" с ръководител Румяна Стефанова - учител по химия в гимназията. В първия отбор е била Яна Светлозарова. Тя е защитила проект на тема "Етанолът - алтернативното гориво" и е била класирана на трето място. Получила е оценка 6.00. Във втория отбор са били дванадесетокластничките Росица Александрова и Ина Маринова. Проектът им "Биодизелът - гориво на бъдещето" също е станал трети и е бил оценен с 6.00. Трите момичета ще имат възможността да изберат къде да продължат образованието си измежду четири висши учебни заведения в страната - СУ "Св. Климент Охридски" /Химически и биологически факултет/, ПУ "Паисий Хилендарски", ХТМУ-София, и ХТУ-Бургас.
Класирането на злеростниците доказа, че системният труд и тематичната насоченост на подготовката през годините дава своите добри резултати, коментира директорът на ПМГ "Иван Вазов" Галин Канев. НДТ 

 


Сходни връзки

ВЪЗПИТАНИЦИ ЗА ПМГ "ИВАН ВАЗОВ" - ВЕЧЕ ПРИЕТИ ЗА СТУДЕНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди