изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:50 EEST
ВЪПРЕКИ СЪДЕБНА ЗАПОВЕД, ИЗБРАХА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОбС В КРУШАРИ    
НовиниСДС в Крушари е в листата на ДПС и вчера си избраха председател

Съдебно удостоверение, с което се спира изпълнението на заповедта на областния управител за насрочване на заседание на Общинския съвет в Крушари за 14 часа вчера, е било издадено вчера по искане на общински съветници. То е с номер 466 от вчерашна дата. Според него, подадената жалба от група от шест общински съветници спира изпълнението на обжалваната заповед на областния управител, обясни за НДТ Татяна Жендова от групата съветници на ГЕРБ. И добави, че въпреки становището на съда, вчера останалите общински съветници са избрали председател в очевидно нарушение, за което днес ще бъдат сезирани всички оторизирани институции, каза тя.
НДТ научи, че след напускането на шестимата общински съветници, обжалвали заповедта на областния управител за свикване на сесията, все пак тя се е провела и председател е бил избран с гласовете на съветниците от общата листа на ДПС и СДС - общо седем души. Ние не сме областна управа и съдебното удостоверение не ни касае, то не е и внесено в Общински съвет, каза за НДТ бившият председател на местния парламент в Крушари Зекерие Алиш. Той каза, че заседанието е било напуснато от съветниците от ГЕРБ, "Рома" и БСП. Така със 7 от общо 13 гласа, е избран за председател Илхан Юсеин Мюстеджеб, който е и водач на листата на ДПС в Крушари. Той е на 40 години и се занимава със земеделие и животновъдство, научи НДТ. Припомняме, че на първото учредително заседание на Общинския съвет в Крушари три пъти бе гласувано за кандидатурите на Татяна Жендова и Илхан Мюстеджеб и трите пъти те не събраха нужното мнозинство.
 


Сходни връзки

ВЪПРЕКИ СЪДЕБНА ЗАПОВЕД, ИЗБРАХА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОбС В КРУШАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди