изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:04 EET
РДНСК СЪСТАВИ КОНСТАТИВЕН АКТ ЗА БЕТОНА В "ЯЙЛАТА"    
НовиниКонстативен акт за незаконно строителство в археологическия резерват "Яйлата" е съставила Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Добрич, съобщиха оттам. Той ще бъде връчен на инвеститорите на обекта - арендаторите от Генералтошевско Иван и Илко Павлови.
Вчера директорът на Националния институт за паметниците на културата арх. Георги Угринов е подписал протокола от огледа на строежа на "Яйлата", извършен от назначената през миналата седмица от него комисия.


 Тя констатира, че обектът е незаконен и подлежи на премахване като се рекултивира засегнатият терен. От НИПК са изпратили констатациите от протокола на РДНСК в Добрич. Дирекцията е издала констативния акт за незаконно строителство въз основа на липсата на строителни книжа за започналото строителство в архитектурния резерват "Яйлата", където всякакъв вид строителство е забранено. От РДНСК съобщиха, че инвеститорите братя Павлови могат да обжалват акта в срок от седем дни. След това ще им бъде връчена заповед за спиране на строителните дейности. Предстои ДНСК да определи срока за събаряне на бетонната площадка, която е на площ от около 500 кв. м.
Вчера Иван Павлов каза, че строителството е спряно и поясни, че не става въпрос за строеж, а за строителни работи. Добави само, че най-вероятно въпросът ще бъде отнесен в съда, но отказа по-нататъшен коментар.
Опасенията са, че съдебните дела ще доведат до протакане на проблема с месеци, а може и с години. Време през което бетоновата площадка ще се мъдри в архитектурния резерват "Яйлата", наред с пещерен град от 101 жилища, заселени още през V хилядолетие пр.Хр. и многобройни паметници, принадлежащи на различни исторически епохи, от VI хилядолетие пр.н.-е. до средата на XI век.
 


Сходни връзки

РДНСК СЪСТАВИ КОНСТАТИВЕН АКТ ЗА БЕТОНА В "ЯЙЛАТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди