изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:26 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД ”Полиция” – гр. Добрич    
Ред и сигурностПрез изминалато  денонощие на територията обслужвана от ОД ”Полиция” – гр. Добрич  са  регистрирани шест  криминални престъпления и произшествия.  

 

         1. На 12 ноември 2007 година, около 14.00 часа в Първо РПУ – Добрич е получено съобщение от магазин за продажба на промишлени стоки, намиращ се в района на ул. “Гоце Делчев” в гр. Добрич за това, че  неизвестно лице, след като облякло за проба панталон, суитчер и яке е напуснало магазина в неизвестна посока.

         В резултат на предприетите оперативно – издирвателни мероприятия, организирани от служители на сектор”Криминална полиция” при Първо РПУ – Добрич е установен и задържан 25 годишен мъж от гр. Добрич.

         Задържаното лице е заподозряно в извършването на гореописаното престъпно деяние. Вещите предмет на посегателство са иззети от служителите на полицията.

         Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

        

         2. На 13 ноември 2007 година, около 02.40  часа, след получен сигнал в Първо РПУ - Добрич и  последвали незабавни оперативни и заградителни  мероприятия, организирани от полицейски автопатрули на Първо РПУ – Добрич е установен и задържан 26 – годишен мъж от гр. Добрич, с инициали Я.Д..

         Задържаното лице е заподозряно в това, че чрез взлом е влязло в магазин за хранителни стоки, намиращ се в района на ЖК”Дружба” в гр. Добрич и е направило опит да извърши кражба на цигари, захарни изделия и други стоки.

         Работата по изясняването на случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

         3. След проведени активни оперативно издирвателни мероприятия, организирани от служители на Първо РПУ – Добрич, Второ РПУ – Добрич и РПУ – Ген. Тошево са установени пет лица, обявени за общодържавно /4/ и местно /1/ издирване, а именно: две жени  от гр. Добрич, на 21 и 46 години;  19 – годишен жител на  община Добричк, както и две 14 – годишни момчета от гр. Добрич и община Генерал Тошево. Петте лица са издирвани от служителите на реда по различни поводи, съответно 21 - годишната жена за установяване на местонахождението й по молба на неините родители; 46 – годишната жена по искане на ОСлС – Добрич; 19 – годишният младеж е обявен за местно издирване във връзка с досъдебно производство.  Непълнолетното момче от гр.Добрич, се издирвало от полицията, тъй като е напуснало дома си и е било в неизвестност. Второто непълнолетно лице от община Ген. Тошево е напуснало без необходимото разрешене Възпитателното училище – интернат, в което е било настанено и също е било в неизвестност. Спрямо двете непълнолетни лица през периода в които са били в неизвестност няма извършено престъпление. 

 

На територията на областта са регистрирани 4 пътно-транспортни произшествия с един пострадал гражданин. Пътните инциденти са станали на територията на гр. Добрич. 

 

        

         На 13 ноември 2007 година, около 17.00 часа в района на ул. “Христо Ботев” в гр. Добрич, възниква пътно – транспортно произшествие между 59 – годишен велосипедист от гр. Добрич, с инициали Д.С. и лек автомобил “БМВ”, управляван         от Д.К./27г./ от гр. Добрич. В резултат на възникналия пътен инцидент 59-годишният велосипедист е получил фрактура в облстта на подбедрицата на десния крак. Настанен е за лечение в МБАЛ – Добрич. Няма опасност за живота му. По надлежния ред на велосипедиста и водача на автомобила са взети кръвни проби за лабораторен анализ.

         Обстоятелствата довели до възникването на пътно – транспортното произшествие се изясняват в условията на досъдебно производство.

 

         На 13 ноември 2007 година, за времето от 17.30 часа до 18.00 часа, в гр. Тервел, от служители на РПУ – Тервел, са установени двама водачи – А.С./21г./ и С.А./21г./ от същия град, управлявали след употреба на алкохол над 1.2 промила, съответно 1.75/А.С./ и 1.21/С.А./. Непосредствено преди установяването на наличието на алкохол А.С. е допуснал пътно – транспортно произшествие с леки материални щети. Също така е установено от служителите на полицията, че А.С. не притежава  свидетелство за управление на МПС. Срещу него е образувано бързо полицейско производство. По надлежния ред на С.А. е взета кръвна проба за анализ и при потвърждаване на стойност над 1.2 промила срещу лицето ще бъде образувано досъдебно производство за деяние визирана в чл.343 от НК. 

 

 През денонощието поделенията на ОД”ПБЗН” гр. Добрич, не са са участвали в гасенето на  пожари.

 

14 ноември 2007 година                              ОД”Полиция” – гр. Добрич      
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД ”Полиция” – гр. Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди