изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:12 EET
Проф. Иван Илчев е новият ректор на Софийския университет    
Образование София. С 218 гласа “за” Общото събрание на Софийския университет избра проф. д-р на историческите науки Иван Илчев за ректор на учебното заведение, предаде репортер на Агенция “Фокус”.


Агенция “Фокус” припомня:
Проф. Иван Илчев - визитка
Проф. Иван Илчев е роден на 25 юни 1953 г. в София. Завършва средно образование в 114 гимназия с преподаване на английски език в София. Завършил е специалност история (профил нова и най-нова обща история) в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Асистент в Историческия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" (1978 г.). Кандидат на историческите науки (1981 г.), "България в балканската английска политика (1913 - 1918)".
Бил е гост-професор в Държавния университет на щата Охайо, Колумбус САЩ и Мерилендския държавен университет, САЩ /1984-1986/. Доцент по нова и най-нова история на Балканските народи (1987 г.). Гост-професор в Центъра Уудроу Уилсън, Вашингтон, САЩ (1990 - 1991 г.); Университета на Чиба, Япония /1999-2000/.
Доктор на историческите науки (1993 г.), "Родината ми - права или не! Външнополитическа пропаганда на балканските народи".
Професор по нова и най-нова история на балканските народи (1995 г.).
Проф. Иван Илчев е декан на Исторически факултет от 2003 г. до сега и председател на научния съвет на ИФ - от 2003 г.

Новият ректор на СУ смята, че матурите в този им вид не могат да са вход към учебното заведение
14 ноември 2007 | 19:19 | Агенция "Фокус"
София. Новоизбраният ректор на Софийския университет “Климент Охридски” проф. Иван Илчев заяви пред журналисти, че матурите в този им вид не могат да бъдат вход за учебното заведение, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Според Илчев тестът може да бъде един от вариантите за изпит за влизане в университета. Той лично обаче не одобрявал теста като форма за прием в учебното заведение, защото целта била да се привличат мислещи млади хора, а не просто да се усвоява информация.
Според новоизбрания ректор тригодишната бакалавърска степен не отговаря на традициите на българското общество и на неговите изисквания. Ето защо този въпрос тепърва ще се дискутира.
В изборната си програма Илчев предлага пълна прозрачност при търговете за обществени поръчки, публичен регистър на университетската собственост и привличане на студенти от съседни и по-далечни страни, както и отваряне на филиали в съседни държави.
Десислава АНТОВА

 


Сходни връзки

Проф. Иван Илчев е новият ректор на Софийския университет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди