изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:00 EEST
Повече от 1 млн души загиват ежегодно от катастрофи по пътищата    
ОбществоДнес е Световен ден в памет на жертвите от пътната война, у нас от началото на годината са загинали 907 души

С резолюция от 2005 година, Генералната Асамблея на Организацията на обединените нации предложи на световната общественост ежегодно всяка трета неделя от месец ноември да бъде Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия. През тази година този ден е днес, 18 ноември.

Всяка година в автомобилни катастрофи по света загиват по 1,2 милиона души, а още 50 милиона получават наранявания или остават инвалиди, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на статистически данни на ООН. У нас отт началото на годината до сега са загинали 907 души в пътно-транспортни прозишествия, ранените са над 7 000.

Данните за жертвите по пътищата на планетата бяха оповестени в навечерието на отбелязвания всяка трета неделя на ноември Световен ден в памет на жертвите на пътно-транспортни произшествия, който бе учреден от ООН през 2005 г.

Само по пътищата в Европа всеки ден загиват по 350 души, а на година - по 127 хиляди, което е сравнимо с изчезването на цялото население на средно голям град. По 2,3 милиона души в Европа остават инвалиди след пътни катастрофи всяка година, се посочва в разпространените от ООН данни.

Активисти в целия свят утре ще се опитат да привлекат вниманието на местните власти към необходимостта да се борят за всеки човешки живот, да се намали скоростта на движение и да се пресече използването на алкохол от водачите на моторни превозни средства./Дарик радио

На 18 ноември от 12 часа в катедралата “Света Неделя” в столицата литургията ще отслужи Знеполският епископ Йоан, възпоменателни служби ще бъдат отслужени в цялата страна.

БГ фактор

ВИЖТЕ ФОТОГАЛЕРИЯ НА КАТАСТРОФИ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ

 


Сходни връзки

Повече от 1 млн души загиват ежегодно от катастрофи по пътищата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди