изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:54 EET
"ВиК"-ДОБРИЧ ПОДПИСА МЕМОРАНДУМ ПО ЗАЕМ СЪС СВЕТОВНАТА БАНКА    
Новини
Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски и управителите на шест водоснабдителни дружества, сред които и това в Добрич, са подписали меморандум за разбирателство за усвояване на средства от заема със Световната банка в общ размер на около 109 млн. евро, съобщи пресслужбата на МРРБ.

ВиК дружествата, които ще ползват средства от заема, са в Добрич, Смолян, Стара Загора, Сливен, Разград и Търговище.
Представителят на Световната банка Судипто Саркар е заявил, че подписването на меморандумите е крачка напред към дефиниране на необходимите инвестиции и начин да се определи как ще се изразходват средствата. Освен това, на базата на подписаните меморандуми ще бъде обоснована по-добре необходимостта от заема пред борда на Световната банка. Дружествата се нуждаят от заем в общ размер на около 46 млн. евро.
В момента тече процедура за избор на консултанти по проекта, като всеки консултант ще поеме по 3 ВиК дружества и ще ги подпомага при изготвянето на тръжните документи.
Според директора на дирекция "Водоснобдяване и канализация" в МРРБ Пламен Никифоров, възможно е проектите да стартират в началото на 2008 година.
 


Сходни връзки

"ВиК"-ДОБРИЧ ПОДПИСА МЕМОРАНДУМ ПО ЗАЕМ СЪС СВЕТОВНАТА БАНКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди