изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:08 EEST
Червени оставки в Кюстендил    
ПолитикаКюстендил. Двама от лидерите на Българската социалистическа партия в Кюстендил днес подадоха оставки. Това са народните представители от Коалиция за България -Иво Атанасов и Мая Манолова. Депутатите обявиха мотивите си, които до голяма степен са свързани с проведените местни избори.


Иво Атанасов подаде оставка като председател на Общинския съвет на БСП в Кюстендил. Като основен мотив Атанасов посочва натрупаното недоверие от страна на Висшия партиен съвет на БСП персонално към него. Освен това се изтъкват и причини като двойната кандидатура за кмет в местните избори в лицето на Крил Алексов и истинската кандидатура на БСП Иван Каракашки.
По думите на Иво Атанасов спечелилият кметското място в Кюстендил Петър Паунов е съдружник на депутата от БСП Мая Манолова и това е изиграло лоша шега на левицата в тези местни избори.
Мая Манолова обяви след пресконференцията на Иво Атанасов, че също подава оставка като заместник-председател на Общинската организация на БСП в Кюстендил. “ Когато според мен бъдат загубени едни избори, като един от заместник - председателите на БСП в Кюстендил трябва да понеса своята отговорност. Не приемам подхода при който вината се търси другаде, а не в нашата работа и в нас самите”, каза още Манолова. Според нея, когато се счупи стомната - причини много, но основните проблеми се коренят години назад в работата на БСП Кюстендил- разцеплението, противопоставянето между силните фигури в партията, липсата на диалог и искреност в отношенията. ”Проблемът с разцеплението макар и умело прикрит, тиктакаше и гръмна на тези избори. Другият голям проблем е затварянето на партията в себе си. Ръководството като че ли повече се интересуваше от собствените си проблеми и преживявания, отколкото от проблемите на хората. Не търсеше и не даваше шанс на нови лица и на млади хора, а се опитвахме да се самовъзпроизвеждаме”, каза още Манолова. Според нея проблемите са сериозни, но не фатални и ще се търси тяхното решаване в предстоящата отчетно - изборна конференция на БСП. “Надявам се на един откровен разговор за проблемите, за търсене на единство, за даване път на младите, за повече искреност в отношенията. Не е достатъчно да посочим проблемите , трябва да ги решим. БСП дължи това на хората в Кюстендил”, заключи Мая Манолова.

focus-news.net

 


Сходни връзки

Червени оставки в Кюстендил | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Червени оставки в Кюстендил
Автор: Anonymous да 2007-11-20 @ 11:51 EET
Наш Ясен Пенчев още се ослушва след поредицата от провали на изборите. Докога, Ясене?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди