изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:42 EEST
В 31 СЕКЦИИ РЪЧНО ЩЕ БРОЯТ БЮЛЕТИНИТЕ ЗА КМЕТ НА ДОБРИЧ    
Новини

В 31 секции в Добрич ще се извърши повторно ръчно броене на бюлетините за кмет. Това разпореди Административният съд в Добрич във връзка с делото за касиране на резултатите от местните избори.



Насроченото за вчера заседание по делото за анулиране на резултатите от изборите за кмет в град Добрич се състоя. Това стана, след като в съдебната зала се появиха двама от адвокатите в процеса - Владимир Калчев и Димитричка Даскалова - представители на местния парламент, който по същото време провеждаше своята сесия. Жалбата за касиране на изборните резултати е подадена от БСП, Атака, Обединена десница за град Добрич и ДПС. Представляващият ги адвокат Владимир Калчев внесе искане в 31 секции да се извърши повторно ръчно преброяване на бюлетините. Според него, много действителни бюлетини в тях са броени за недействителни и обратното, като това е направено тенденциозно, в полза на спечелилия кандидат. Административният съд прие това искане и резултатите ще бъдат представени на следващото съдебно заседание. Вчера бяха представени експертизите на вещите лица относно броя на избирателите, гласувалите лица и броя на секциите. Експертите заявиха пред съда, че са констатирали неправилно попълнени протоколи и непознаване на нормативната уредба в работата на СИК-овете.

Потвърди, че разликата от 5000 избиратели в списъците за кмет и съветници в секция №110 се дължи на техническа грешка на "Информационно обслужване"АД.

Съдът задължи жалбоподателите да доплатят 800 лева за представената експертиза, тъй като тя е изготвена през почивните дни. Нямаме вина, че вещите лица са извършвали действия в работно време, което не е регламентирано” - заяви Владимир Калчев. В крайна сметка се разбра, че щат - не щат политическите сили ще заплатят сумата. НДТ

 


Сходни връзки

В 31 СЕКЦИИ РЪЧНО ЩЕ БРОЯТ БЮЛЕТИНИТЕ ЗА КМЕТ НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди