изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:12 EEST
ДОНЧО СЛАВОВ ОСТАВА ЗАД РЕШЕТКИТЕ    
Ред и сигурност

32-годишният Дончо Славов, който е обвинен в отвличането на Иван Иванов и в изнудването на баща му Йордан, съпроводено със заплахи за убийството на сина, ще остане в ареста. Вчера Апелативният съд във Варна потвърди определението на добричките магистрати от края на октомври, с което спрямо Славов беше определена най-тежката процесуална мярка за принуда.



При закрити врати апелативната инстанция се запозна с нови доказателства, предоставени от Варненска апелативна прокуратура и от защитника на Славов. Както събраните до този момент от следствените действия материали, така и доказателствата потвърждават обоснованото предположение на първоинстанционния съд, че Дончо е едно от лицата, извършили отвличането на Иван, в съучастие с 37-годишния Петър Петров и с други лица. Правилно и законосъобразно Добричкият окръжен съд е обсъдил както писмените, така и гласните доказателства, събрани на  досъдебното производство. Отвличането е било обмислено и планирано в детайли, извършено е на 7 януари 2005 година. Иван е бил отведен в предварително подготвена за целта къща в едно добричко село. Вече ви съобщихме, че ДНК-експертиза установила по-късно, че младежът е бил държан именно в този дом. Отвличането е било извършено в съучастие с трето лице, за което се знае, че заедно със Славов са следили Иван и негови близки. Престъпленията са тежки по смисъла на закона и за тях се предвиждат наказания от 3 до 10 години затвор за отвличането и от 5 до 15 години за изнудването.

Апелативният съд потвърди и извода на първоинстанционния съд, според който, ако е на свобода, Дончо Славов може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване. НДТ

 

           

 


Сходни връзки

ДОНЧО СЛАВОВ ОСТАВА ЗАД РЕШЕТКИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди