изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:17 EEST
ЧРЕЗ ИНТЕРНЕТ ЩЕ НАБЛЮДАВАМЕ БАСЕЙНИ В АЛБЕНА    
НовиниОт сектор "ВиК" в Албена съобщиха, че от следващото лято в реално време чрез Интернет ще може да се наблюдава състоянието на водата в два от откритите плувни басейни в курорта Албена. Най-вероятно новата система ще бъде приложена в два от най-големите басейни в туристическия комплекс - "Фламинго" и "Добруджа" или "Ралица". Там ще бъдат монтирани автоматични помпи, които ще следят осем показателя за качеството на водата. В момента три пъти дневно се вземат проби от водата в басейните. Следи се количеството остатъчен хлор, а също и нивото на Ph. В "Албена" АД се работи по ръководство на Световната здравна организация от 2006 г. за откритите водни и плувни басейни, казаха от дружеството. В изпълнение на изискванията ще бъдат извършени ремонти на някои от водните съоръжения. Предстои да бъдат проведени и обучения на персонала на басейните.


В "Албена" се въвеждат всички нови технологии, увери Юлиян Иванов -технически ръководител на сектор "ВиК". И добави, че се водят разговори с пловдивска фирма за обработване на водата чрез йонизиране, с което ще се постигне същият ефект, както при хлорирането, но без да се използва хлор. От Русия имало предложения на компании за въвеждане на технология за намаляване на варовика във водата.
Заради завишения интерес на туристите към използване на басейните към хотелите, в Албена се обсъжда разширяване на някои от водните съоръжения.
 


Сходни връзки

ЧРЕЗ ИНТЕРНЕТ ЩЕ НАБЛЮДАВАМЕ БАСЕЙНИ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди