изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:27 EEST
В “ДВОРЕЦА” ЩЕ ЗАСАДЯТ ХРАСТИ - НА МЯСТОТО НА ИЗСЕЧЕНИТЕ ДЪРВЕТА    
Новини“Действията на служителите на “Двореца” в Балчик са правомерни. Те са отстранили две гледичии и седем софори, тъй като са били в лошо състояние.

Дърветата изсъхнали, клоните им натежали и представлявали опасност за посетителите” - заяви вчера инспектор от РИОСВ - Варна, след проверка в комплекса. Той призна, че опасенията на ботаниците за евентуални свлачищни процеси са основателни. Но от “Двореца” дали уверение, че ще укрепят склона, като засадят храсти и друга растителност.

Припомняме ви, че във вторник ръководителката на “Ботаническата градина” към СУ “Св. Кл. Охридски” в Балчик Ина Манчева алармира за сеч на дървета на територията на “Двореца”. Те се намирали на стръмен скат над вила “Тихото гнездо”, който се нуждае от растителност, която да го укрепва.

 “Дори и да имат разрешение от РИОСВ-Варна, смятам, че дърветата не трябваше да бъдат унищожавани, тъй като има опасност от ерозия и свлачищни процеси” - заяви Манчева и изрази съмнение, че най-вероятно дърветата са премахнати, за да се открие гледката към морето. НДТ

 


Сходни връзки

В “ДВОРЕЦА” ЩЕ ЗАСАДЯТ ХРАСТИ - НА МЯСТОТО НА ИЗСЕЧЕНИТЕ ДЪРВЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди