изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:43 EEST
Закопчаха 9-има с 30 чувала документи менте за 100 млн. лв.    
Ред и сигурностДеветима мъже и 30 чувала документи-менте хванаха вчера антимафиоти и спецполицаи в Пловдив.

Организираната престъпна група за изработване на фалшиви документи е разбита под наблюдението на Окръжната прокуратура. Групата, чийто тартор е 45-годишен мъж, с инициали Д.Д., се е занимавала с окончателното комплектоване и довършване на фалшиви документи за самоличност. При претърсванията на 4 сгради са били иззети милиони заготовки за паспорти на над 15 страни, български шофьорски книжки, визи за САЩ и за страни от Шенгенското пространство, документи за постоянно пребиваване в Англия, застрахователни полици, винетки за Гърция , преса, софтуер, цинкови клишета и др. материали.
Намерените документи, които са с доста добро качество, са събрани в над 30 чувала. С разбиването на групата между 50 и 100 милиона лева не са успели да достигнат до ръцете на организираната престъпност.
На специална пресконференция главен комисар Валентин Петров, директор на ГД "Полиция", заяви, че това е един от най-сериозните случаи, по които е работила българската полиция. За по-малко от месец служителите са събрали необходимите доказателства за всички лица от групата и така максимално бързо са пресекли навлизането на емигранти с фалшиви документи в Европа, САЩ и Канада.
Г-н Грегъри Хюстън, аташе по сигурността в посолството на САЩ у нас, заяви: “Операцията е пример за чудесно свършена полицейска работа, акцията показа още веднъж, че българските полицейски служители много сериозно изпълняват ролята на страж на границите на Европейския съюз и приемат тази задача много отговорно".

dir.bg

 


Сходни връзки

Закопчаха 9-има с 30 чувала документи менте за 100 млн. лв. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.63 секунди