изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:03 EEST
20 СЕМЕЙСТВА ОТ ДОБРИЧ ЩЕ СЪДЯТ Е.он    
Новини20 семейства от жилищните блокове 3 и 4 в квартал "Дружба" в Добрич днес ще заведат жалба в Районната прокуратура срещу електроразпределителното дружество "Е.он България", съобщиха те.

Живеещи в двата 13-етажни блока останаха без електроуреди, след като в ранните часове на 22 ноември е бил подаден много силен ток. Когато включихме лампата, имахме чувството, че слънцето е влязло вкъщи, а след това телевизори и печки започнаха да пушат, коментираха хората. Потърпевши са две семейства от блок №3 и 18 от блок №4. Те масово са останали без телевизорите си, микровълновите си печки, DVD, както и климатици, компютри и котли за отопление на газ. Само щетите на едно от семействата възлизат на над 3 000 лева. Сериозният проблем е, че домове с малки деца и възрастни хора останаха без отопление. Стана ясно, че причина за инцидента е кражбата през нощта на кабели от трафопоста, който захранва тези блокове в кв. "Дружба". От "Е.он България" отговориха, че е констатирано неправомерно влизане с взлом в трафопоста и кражба на нулев проводник. По случая е образувано дознание. От дружеството призоваха клиентите, чиито уреди са повредени в резултат на кражбата, да подадат молба в Центъра за обслужване на клиенти в град Добрич в тридневен срок. Ще бъде назначена комисия, която да извърши опис на повредените електроуреди, съгласно описаната в Общите условия процедура.
До момента никой не ни дава гаранция, че "Е.он" ще покрие щетите ни, коментират потърпевшите. Те са категорични, че докато това стане, те ще си търсят правата чрез съд и прокуратура. В жалбата им до Районната прокуратура се казва, че настояват за отговор кой трябва да охранява трафопостовете и настояват да се поемат разходите им по ремонт на повредените електроуреди.
 


Сходни връзки

20 СЕМЕЙСТВА ОТ ДОБРИЧ ЩЕ СЪДЯТ Е.он | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди