изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:45 EEST
БСП се цепи - капитулирала пред олигархията    
ПолитикаБСП прокарва олигархическите си интереси, призна депутатът от Парламентарната група „Коалиция за България” Георги Близнашки.

Пред Нова телевизия Близнашки бе категоричен, че с въвеждането на плоския данък държавата капитулира пред олигархията. Според него въвеждането на такъв данък е несъвместимо с ценностите на лявото мислене и прокарва изключително дълбока разделителна линия вътре в БСП. Данъчната тежест се прехвърля от богатите и свръх богатите към хората с ниски доходи, каза левият депутат, цитиран от БГНЕС. Той прогнозира, че плоският данък ще бъде приет и изрази очакване, че президентът няма да наложи вето.
Близнашки изтъкна, че в БСП има хора, които са против въвеждането на плоския данък, но се страхуват за работата и положението си в обществото и затова не реагират. БСП не може да остане поддръжник на плоския данък, обяви депутатът. Той подчерта, че ако сега имаше парламентарни избори, БСП щеше да стигне до истинска катастрофа.
По време на обсъжданията в парламента за данъка най-силни негови противници се оказаха още депутатите Николай Камов и Янаки Стоилов. Председателят на бюджетната комисия Румен Овчаров по принцип подкрепи данъка, но призна, че сериозният дебат, който трябва да се проведе, е в левицата - може ли правителство, доминирано от лява партия, да въвежда данък, който по презумпция е десен.  dir.bg
 


Сходни връзки

БСП се цепи - капитулирала пред олигархията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди