изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:52 EEST
Избиха цяло семейство заради опозиционен сайт    
По светаСемейството на главен редактор беше избито, като се предполага, че причината е поддържаният от него опозиционен иракски портал. Застреляни са 11 близки на редактора на сайта Shabeqat Akhbar al-Iraq, който критикува политиката на Ирак, по информация от Франс Прес.

Семейството на Диа ал Кавааз е било нападнато в Багдад, а самият той живее в Германия. По думите на Каваз, четирима въоръжени са нахлули в дома му иракската столица и са убили две негови сестри, съпрузите им и седем деца на възраст от 5 до 10 години. По времето на Саддам Хюсеин, Каваз е бил нарочен за американист и принуден да избяга в Германия. Сега го смятат за саддамист, споделя той. Неговото интернет издание критикува правителството на премиера Нури ал Малики и осъжда американската окупация. Според Франс Прес, в убийството е замесена групировката Бадр, която го е заплашвала преди това. Бадр се счита за дясната ръка на шиитската партия Висш съвет за ислямска революция на Ирак.

Източник: TechNews.bg

 


Сходни връзки

Избиха цяло семейство заради опозиционен сайт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди