изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:37 EEST
53 г. затвор за шестима, запалили мъж заради панелка    
Ротари/RotaryСофийският градски съд осъди общо на 53 г. затвор шестима роми, които убиха зверски и запалиха Асен Митрев през септември 2005 г. в столицата заради панелка.

Съдът призна за виновни Тодор Тодоров (роден 1986 г.), Младен Райчев (1986 г.), Емил Бориславов (1984 г.), Асен Павлов (1987 г.), Младен Николов (1987 г.) и Мариета Тодорова (1983 г.). По време на убийството почти всички са били на по-малко от 20 г. Те знаели, че 59-годишният самотник обича да си пийва и решили да се възползват. Убийците го изнудвали да им припише панелния си апартамент в кв. Люлин, но след като отказал, го измъчвали жестоко. Драмата се разиграла в къща в кв. Банишора. След като го пребили с бухалка и удушили, хвърлили тялото му в багажника на крадена кола и я запалили в кв. Волуяк.
Общо 10 души бяха задържани за убийството. Петима са гледали как останалите го измъчват.
Съдебното следствие беше по съкратената процедура. Основните доказателства срещу бандата бяха показанията на анонимен свидетел и признанията на Младен Райчев.
Във вторник съдът прецени, че деянието е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, поради което осъди Тодор Тодоров и Мариета Тодорова на по 13 години затвор при първоначално строг режим на изтърпяването. Емил Бориславов и Младен Райчев бяха осъдени на по 11 години затвор при първоначално строг режим на изтърпяването.
Другите двама подсъдими - Асен Павлов и Младен Николов, бяха осъдени на по 2 години и 6 месеца лишаване от свобода за съучастие в убийство при общ режим на изтърпяването.
Съдът оправда подсъдимите по обвинението, че убийството е довършено със запалване на тялото в багажника.
Подсъдимите бяха осъдени солидарно да заплатят 30 хиляди лева граждански иск на сина на жертвата.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.
 
dir.bg
 


Сходни връзки

53 г. затвор за шестима, запалили мъж заради панелка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди